پخش زنده
امروز: -
سبزیها به طور طبیعی چربی و کالری کمی دارند و میزان کلسترول همه آنها تقریبا صفر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ سالمترین سبزیهایی که در فصل تابستان به راحتی به آنها دسترسی وجود دارد و باید برای سلامتی مصرف کرد، شامل
خانواده پیاز
سبزیجات خانواده پیاز از قبیل تره فرنگی، سیر و ... یک آنتی اکسیدان ضد سرطان است و بدن را در برابر ابتلا به سرطان ریه و پروستات محافظت ایجاد میکند.
علاوه بر خاصیت ضد سرطانی، ۵ دلیل دیگر برای خوردن پیاز وجود دارد: ضد انعقاد، ضد درد، ضد فشار خون، خون ساز و استخوان ساز است.
ذرت
ذرت پخته شده حاوی بالاترین میزان آنتی اکسیدانهایی مانند لوتئین است که با نابینایی در بزرگسالان مسنتر مبارزه میکند.
ذرت سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی از جمله ویتامینهای گروه ب مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، فولات و نیز ویتامین ث بعلاوه پتاسیم، فسفر و منگنز است.
انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در ذرت یافت میشوند و مصرف آن در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون و کلسترول خون بسیار موثر است.
نخود فرنگی
مصرف روزانه نخود سبز همراه با دیگر حبوبات، خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد. نخود فرنگی حاوی موادی برای تقویت سلامت استخوانها است و منبعی غنی از ویتامین ب ۶ و اسید فولیک نیز محسوب میشود.
نخود فرنگی منبع خوبی از ویتامینهای ب۲، ب۱ و ب ۳ نیز هست که این ویتامینها برای سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری هستند.
کلم پیچ
برگهای سبز این نوع کلم سرشار از ویتامین ث است؛ آنتی اکسیدانی که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و در کاهش سطح ال دی ال یا همان کلسترول بد نیز موثر است.
این سبزی منبع خوبی از مواد معدنی مانند مس، پتاسیم، آهن، منگنز و فسفر است. فواید کلم پیچ برای سلامتی تا حد زیادی مرتبط با محتوای بالای آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین کا، آ، و ث و مواد مغذی مانند سولفور است.
فلفل دلمهای قرمز
فلفل دلمهای سرشار از ویتامین ث است. مصرف این نوع فلفل به دلیل وجود ویتامین ب ۶ و اسید فولیک، به دفع تصلب شرائین در دیابتیها که میتواند منجر به بیماریهای قلبی شود کمک میکند.
هر دوی این ویتامینها باعث کاهش هموسستئین میشوند؛ مولکول خطرناکی که باعث تخریب رگهای خونی شده و باعث افزایش حمله قلبی و سکته مغزی میشود.
اسفناج
سرشار از کاروتنوئیدها برای ترویج سلامت چشم و کمک به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن است. پژوهشها نشان داده فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلولهای سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات میشود.
جوانه یونجه
منبع غنی از بتاکاروتن است؛ آنتی اکسیدانی که در برابر سرطانهای ریه و پوست محافظت ایجاد میکند و منجر به تقویت سلامت مو، لثه، ناخن، غدد، استخوان و دندان میشود. جوانه یونجه منبع خوب ویتامین E نیز محسوب میشود و از حملات قلبی و خطر مرگ ناشی از سرطان مثانه جلوگیری میکند.
کلم بروکسل
آنتی اکسیدانهای موجود در این کلم منجر به خنثی کردن رادیکالهای آزاد ایجاد کننده سرطان میشوند. مصرف تنها یک دوم فنجان کلم بروکسل، ۸۰ درصد میزان نیاز روزانه به ویتامین ث را تامین میکند. مصرف منظم کلم بروکسل به مبارزه با بیماریهای قلبی کمک کرده و خطر آب مروارید را دفع میکند.
چغندر
حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدانها برای مبارزه با سرطان است و لوتئین موجود در آن به حفظ سلامت چشم کمک میکند.