پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: سامانه تعیین موقعیت «شمیم» تحول عظیمی در حوزه نقشهبرداری در کشور ایجاد کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما به نقل از میزان، حسن بابایی با اشاره به راهاندازی و اجرای سامانه شمیم در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال ۱۴۰۰، گفت: باتوجه به بالابودن ارزش اراضی و املاک، تهیه نقشه دقیق و یکپارچه از الزامات اجرای قانون حدنگاری بوده که لازمه آن استفاده از شبکه ارسال تصحیحات GNSS است.
وی افزود: با تصویب قانون جامع حدنگار، سازمان ثبت اقدام به بررسی وضعیت سامانههای تعیین موقعیت موجود «هدی» (راهاندازی شده توسط سازمان نقشهبرداری) و سامانه «سمت» (راهاندازی شده توسط شهرداری تهران) کرد که با بررسیهای انجام گرفته ملاحظه شد سامانه «هدی» از پایداری لازم برخوردار نبوده و سامانه «سمت» برخلاف دارا بودن پایداری لازم، محدود به شهر تهران بوده و پاسخگوی نیاز سازمان نیست.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با توجه به اینکه ایجاد شبکه برای هر طرح توسط نقشهبرداران، هزینه بر و زمانبر بوده است، نقشهبرداران از روشهای جایگزین برای تهیه نقشه استفاده میکردند که دارای دقت لازم و یکپارچگی نبود و عامل اختلاف و دعاوی ملکی میشد.
بابایی در ادامه گفت: بنابراین سازمان ثبت با استفاده از ظرفیت متخصصین درون سازمانی و انعقاد قرارداد با شرکتهای خصوصی داخلی و خارجی، شبکه موقعیتیابی یکپارچه مالکیتها (شمیم) را با بهرهگیری از سامانه GNSS Spider شرکت لایکا با ۱۴۴ ایستگاه دائمی در سطح کشور راه اندازی کرد.
وی افزود: حدود ۱۰۰ دستگاه به عنوان گیرندههای متحرک خریداری و برای تعیین موقعیت در واحدهای ثبتی توزیع شدند که به مرور زمان بستر لازم برای استفاده نقشه برداران سطح کشور در این سامانه فراهم شد به طوری که حدود ۱۷هزار کاربر از این سامانه به طور رایگان استفاده میکنند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: سامانه تعیین موقعیت «شمیم» تحول عظیمی در حوزه نقشهبرداری در کشور ایجاد و بستری مناسب برای تعیین موقعیت سریع و دقیق ایجاد کرد. با توجه به اهمیت این سامانه، افزایش تعداد کاربران و وابستگی آنها به این سامانه، در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۰ ایستگاه دیگر به این شبکه اضافه و سامانه «شمیم پلاس» برای پشتیبانی از سامانه موجود و همچنین ارتقای آن با بهرهگیری از نرمافزار GNSmart راهاندازی شد.