پخش زنده
امروز: -
برای تجربه عطر و طعم متفاوت غذاها، میتوانید غذاهای محلی و سنتی دزفول را به لیست غذاهای خود اضافه کنید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، دزفول از جمله شهرستان های استان خوزستان است که غذاهای محلی و سنتی خوش طعم آن، زبانزد خاص و عام بوده و از تجربه طعم آنها پشیمان نمیشوید.
اوپیوزی (آب پیازی یا اشکنه)
آب پیازی یا اشکنه که به گویش محلی به آن اوپیوزی هم میگویند، غذایی ساده است که با کمترین مواد و زمان آماده میشود و به دلیل خوشمزه بودن، طرفداران زیادی دارد.
اگر میخواهید این غذا را تهیه کنید، به پیاز، نان خشک، دانههای خشک انار و ادویههایی شامل؛ فلفل، نمک و زردچوبه که در هر آشپرخانهای یافت میشود، نیاز دارید.
برای پخت آن باید پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید، سپس آب و ادویهها را به آن اضافه کرده و نانهای خشک را به تکههای ریز و قابل میل تقسیم کرده اید، اضافه و مخلوط کرده و مقدار کمی آب به آن اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه زمان دهید تا غذا جا بیفتد و آماده خوردن شود.
باید گفت که استفاده از دانههای خشک انار بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد و میتوان رب انار را جایگزین آن کرد.
برونی (صندلی سلطون)
اگر نام غذایی به نام صندلی سلطون را شنیدید، تعجب نکنید، این غذا هم در لیست غذاهای محلی دزفول قرار دارد و تنها مواد مورد نیاز برای تهیه آن باقلا، سیر، لیمو عمانی، فلفل و زرد چوبه است.
هر زمان قصد داشتید که طعم این غذای محلی را تجریه کنید، باید باقلا را خیسانده و سپس پوست آنها را جدا کنید و آنها را با آب کافی به همراه مقدار دلخواه سیر، فلفل، زردچوبه و مغز لیمو عمانی کاملا بپزید.
این را بدانید که قبل از خوردن، باید همه مواد را با گوشتکوب لِه کنید، سپس در ظرف مناسب بگذارید و از طعم این غذای ساده لذت ببرید.
بُرشُک دسری مقوی
بُرشُک جزو دسرها است که برای تهیه آن باید آرد، روغن، شکر و زعفران در دسترس داشته باشید.
برای تهیه این دسر مقوی و انرژی زا که برای مادرانی که تازه زایمان کرده اند، مناسب است، باید ابتدا روغن را داغ کرده و سپس آرد را به آن اضافه کنید تا به اندازه کافی سرخ شود.
در محله بعد باید زعفران، آب و شکر را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا آماده خوردن شود.
حمیس توله، غذایی ساده و پرخاصیت
این غذای سنتی بیشتر در فصل زمستان تهیه میشود، زیرا توله یا همان پنیرک، در فصل زمستان رشد میکند و وارد بازار میشود.
موادی که برای تهیه این غذا لازم است، توله، دانههای انار خشک شده، رب انار، پیاز و ادویه هستند.
تولهها را باید پس از شستن، خرد کرده و با آب کافی بپزید، سپس آب باقیمانده را جدا کرده و سبزیها را با پیازهای از قبل خرد و سرخ شده مخلوط و به مقدار کافی سرخ میکنیم.
برای خوش طعمتر شدن این غذای محلی میتوانید از رب انار استفاده کنید و اضافه کردن دانههای انار به غذای در حال سرخ شدن، اجبار نیست.
بنگو (ماست و خیار)
بنگو یا ماست و خیار همان غذایی است که در سایر مناطق کشور به آن آبدوغ خیار میگویند و برای فصل تابستان مناسب است.
بیشتر بخوانید: قلیه ماهی، غذایی لذیذ از دل دریا
برای تهیه آن باید خیارهای خرد شده را با ماست، نمک، پیاز و پونه مخلوط کرده و مصرف کنید.