پخش زنده
امروز: -
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اجرای طرح قرآنی بشری، گفت: این طرح مسیری برای تدریس آسان در حوزههای مختلف روخوانی و روانخوانی قرآن کریم به شمار میآید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا معاف درباره این طرح توضیح داد: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرحها و برنامههایی به منظور فراگیری و توسعه فعالیتهای امور قرآنی در سطح کشوری و ملی در حوزه آموزش، تبلیغ و ترویج، رسانه، فرهنگ سازی قرآنی، ترویج سبک زندگی قرآنی، ایجاد فضاهای قرآنی و ... برای ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: سال گذشته دورههای آموزش قرآن ارزیابی و آسیبشناسی شد و بر اساس آن مقرر شد در اداره کل آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحول و تغییر بنیادی و اساسی ایجاد شود.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ تصریح کرد: فعالان قرآنی، استادان و مدرسان آموزشی همواره با اخلاص دورههای آموزشی قرآنی را اجرا کرده اند، اما ضروری است دورههای آموزشی حوزه قرآنی به گونهای باشد تا جوانان و نوجوانان را با خود همراه کند و معدل سواد قرآنی مردم در حوزه روخوانی، روانخوانی، درست خوانی و صحیح خوانی در شأن جامعه دینی و شیعی ما، ارتقاء یابد.
معاف تاکید کرد: بر این اساس طرح قرآنی بشری در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شد که بر اساس آن، اکثریت مردم توانایی تعلیم و تعلم قرآن و آموزش درست روخوانی و روانخوانی قرآن را به دست میآورند.
وی ادامه داد: این طرح برگرفته از روشهای پیامبر اکرم (ص) و معصومان (ع) در آموزش قرآن است. آموزش و یادگیری کلمات، اعراب و تجوید قرآن را ساده سازی میکند و بر اساس روشهای نوین آموزش میدهد.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ افزود: معمولا آموزش زبان عربی با سختی و مشکلات جدی مواجه است و مشکلات خود را به حوزه یادگیری قرآن کریم تحمیل میکندو یکی از مشکلات ما در آموزش قرآن این است که بسیاری از مردم از مواجهه با یادگیری قرآن واهمه دارند و فکر میکنند یاد گرفتن قرآن نیازمند یادگیری زبان عربی و دانستن قواعد زبان عربی است.
وی تاکید کرد: طرح قرآنی بشری بسیاری از این سختیها را ندارد و استاد، مدرس و معلم قرآن بر اساس این طرح، روشهای نوین کلمات کلیدی قرآن و ارتباطات کلمات با یکدیگر را در فرآیندی آسان تدریس میکند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این طرح در سه ماه اخیر سال جاری در پنج استان کشور اجرا شده است و گزارش اجرایی این طرح نشان میدهد که از سنین مختلف در دورههای ابتدایی تا افراد ۵۰ ساله، در کلاسهای آموزشی این طرح شرکت کرده اند و بیش از ۹۰ درصد از شرکتکنندگان نسبت به اجرای این طرح اظهار رضایت کردهاند.
معاف تصریح کرد: از ویژگیهای طرح این است که هر فردی در هر سطحی از تحصیلات میتواند در کلاسهای آموزشی آن شرکت کند. بسیاری از افراد در مشاغل، تخصصها و سطوح مختلف تحصیلاتی از جمله مهندسی، پزشک متخصص، استاد دانشگاه، دیپلمه، ابتدایی و ... حضور دارند.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه خود میداند از تمام طرحهای آموزشی موفق که در کشور طراحی میشود، حمایت کند، اما به طور خاص طرح قرآنی بشری را توصیه میکنیم و برای فراگیر سازی آن در سطح کشور برنامه ریزیهای لازم در اداره کل آموزش این معاونت انجام شده است و استادان ممتازی به اجرای این طرح کمک میکنند و امیدواریم این طرح با قوت ادامه یابد.
کلاهبرد