آغاز موج هفتم با قرمز و نارنجی شدن ۵۰ شهر
طبق آخرین نقشه رنگ بندی کرونایی کشور تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از ۴ به ۱۵ و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۱۴ به ۳۵ شهر افزایش یافته است و بنا به گفته وزیر بهداشت این تغییر رنگ بندی و افزایش آمارهای بستری و دو رقمی شدن آمار فوتی ها، نشانگر آغاز موج هفتم کروناست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ تعداد شهرهای با وضعیت زرد هم از ۱۴۲ به ۲۰۸ رسیده و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از ۲۸۸ به ۱۹۰ شهر کاهش یافته است و این وضعیت محمل خبری گفتگوی ویژه خبری جمعه شب ۲۴ تیر ماه با حضور سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و اساتید عفونی و همه گیر شناسی بود.
پنجمین زیر سویه اومیکرون با عنوان ba۵ دو هفتهای در کشور شایعتر شده و آمار بستریها را افزایشی و فوتیها را دو رقمی کرده است، زیر سویهای که آغاز گر موج هفتم کرونا شده است.
آقای دکتر حمید عمادی استاد دانشگاه و متخصص بیماریهای عفونی گفت: این ویروس برخلاف دلتا که درگیری ریه ایجاد میکرد بیشتر علائم تنفسی فوقانی مثل عطسه سرفه آبریزش بینی سوزش چشم دارد، در برخی علائم گوارشی دارد و اغلب با اسهال همراه است یا در مواردی با کوفتگی و احساس خستگی بروز میکند.
آقای شیراوژن سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امیدواریم این افزایشها به اندازه موجهای گذشته نباشد و زودتر از زمان پیک بگذریم، ما باید آمادگی داشته باشیم.
وی با اشاره به آمار وو ارقام بالای مبتلایان به کرونا در کشورهای اروپایی و امریکایی ابراز امیدواری کرد که به این اعداد نرسیم و اظهار کرد: پیش بینی میشود که در چند هفته آینده موج به پیک خود برسد و بعد از این مدت شاهد افت عدد ابتلاها، بیماریها و بستریها باشیم.
بخشی از همه گیر شناسان معتقدند با انجام مداخلاتی میشد این موج درنگیرد، و با انجام مداخلاتی میتوان قله این موج را کوتاه کرد
آقای دکتر حمید سوری استاد دانشگاه و همه گیر شناس گفت: حدود ۳، ۴ هفته پیش بارها به عزیزان تصمیم گیر عنوان شد مرزها را کنترل کنند اگر ترددها در نقاط درگیر کنترل میشد ویروس اینطور چرخش نمیکرد؛ و با برخی مراقبتها مثل استفاده از ماسک و توجه به تهیه مناسب در فصل گرم و واکسیناسیون دزهای یادآور میتوان با کمترین تلفات از این موج هم عبور کرد.
اما آمار واکسیناسیون که پاییز پارسال رکورد تزریق روزانه یک میلیون و ششصد هزار نفر رو ثبت کرد دیروز در بیشترین میزان خود به صد هزار نفر رسید.
دکتر عمادی متخصص بیماریهای عفونی میگوید: بعد از ۶ ماه از تزریق واکسن سطح آنتی بادیها در بدن به کمترین میزان خود میرسد و لازم است حداقل هر شش ماه یکبار واکسن یادآور دریافت کنیم شاید مردم بپرسند چه نوع واکسنی خوب است؟ واقعیت این است که بررسی نتایج واکسیناسیون نشان میدهد که واکسنهای موجود تفاوت چندانی با هم نمیکنند و صرف واکسینه شدن دستاوردهای خوبی داشته و گرچه مانع از ابتلای افراد نمیشود، اما از مرگ و میر جلوگیری میکند.