پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: محور اصلی جشنواره رسانهای امام رضا (ع)، توجه به اندیشهورزی، حکمت، رافت و تعقل امام رئوف است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین سید سعید رضا عاملی در مراسم اختتامیه دومین جشنواره رسانهای امام رضا (ع) افزود: باید در پرتو امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی، به دنبال ارتباطات بین فردی و رسانهای موثر باشیم که جشنواره رسانهای امام رضا (ع) میتواند در این عرصه بسیار موثر باشد.
وی اظهار کرد: مکتب فکری امام رئوف مبتنی بر شاخصهای تمدنی اسلام و ارتباطات موثر، ظرفیتهایی جهان شمول دارد که از آن جمله میتوان به عدالت گرایی، عقلانیت، حکمت، تدبیر، توجه به مردم و توجه کانونی به دیگران اشاره کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره رسانهای و تولیت آستان قدس رضوی برای اهتمام به ایجاد فضای فرهنگی فاخر با محور اندیشهورزی، حکمت، رافت و تعقل امام رضا (ع) گفت: جشنواره رسانهای امام رضا (ع) دارای ابعاد فراگیر، مشارکت بالا و ویژگیها و شاخصهایی نزدیک به فهم اجتماعی زمان است که از قابلیت چند رسانهای برخوردار بوده و ارسال بیش از ۳ هزار اثر به این جشنواره نیز نشان از فراگیر بودن آن است.
دبیر کنگره جهانی امام رضا (ع) افزود: امروز جهان به دلیل دور شدن از سرمایه ایمان، وامانده و خسته، به دنبال پیام درست میگردد.
حجت الاسلام والمسلمین عاملی افزود: سرمایه ایمان از عناصر مهمی مانند توحید، باور به زندگی جاودانه، باور به خدای عادل، عدالت گرایی، حقیقت گرایی، پرهیز از تصنع و زندگی ساختگی، اخلاق و توان تشخیص حق از باطل تشکیل شده است و با این قدرت میتواند پاسخی به نیاز جهان امروز باشد.
وی ادامه داد: رسانه اگر قدرتمند باشد، باید بتواند طبیعت زندگی الهی را بازنمایی کند و این نیاز مهم بشر امروزی است چرا که نسل ما نسلی است که طبیعت آن دست خورده است و به همین خاطر هنگام ظهور امام زمان (عج)، اسلامی که معرفی و عرضه میکنند برای همه جدید و ناآشناست، به این معنا که اختلال در پیام به وجود آمده است و طبیعت واقعی بشر، به مرور از دست رفته است.
توانایی رسانه برای بالا بردن قدرت تشخیص جامعه
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امروز قدرت تشخیص فردی و اجتماعی در جوامع تضعیف شده است و بازتاب آن رفتار نابهنجار اجتماعی است، اما اگر در عرصه رسانه بتوانیم قدرت تشخیص جامعه را بالا ببریم، کار خود را کرده ایم و اثرگذاری آن را مشاهده خواهیم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین عاملی افزود: انسان در هر شرایطی به دنبال دریافت پیام درست است و تقویت قدرت پردازش اطلاعات، در عصری که همه مردم به یک منبع پیامرسان تبدیل شدهاند، ضرورتی برای آرامش زندگی است.
درک شرایط نسل جدید ضروری است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به اهمیت توجه به توسعه و پیشرفت در عرصه رسانه اشاره کرد و گفت: رسانههای سنتی به منزله پنجره جذاب برای تسخیر مخاطب و رسانه جدید نیز منشاء پر کردن اوقات فراغت در زندگی است و اگر این مفهوم را خوب درک نکنیم با نسل جدید دچار مشکل میشویم.
عاملی افزود: از سوی دیگر، فشار زندگی و تمایل به سرگرمی، روشی برای رها شدن از سختیهاست و ما باید ابزار مناسبی برای این رها شدن فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: روانشناسان توصیههایی برای رفع اضطراب و رسیدن انسان به آرامش دارند که برخی کارآمد هستند، اما مثل بقیه علوم، برخی از این توصیهها نیز منهای خداست در حالی که رفع اضطراب در پیوند عمیق با خدا برای انسان حاصل میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: باید در پرتو امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی به دنبال ارتباطات بین فردی و ارتباطات رسانهای موثر باشیم و به این نکته نیز توجه کنیم که هر ارتباطی در این حوزه موثر نیست بلکه تولیدات رسانهای موثر، تولیداتی هستند که به منطق ارتباطات خوب و موثر مجهز باشند.