بررسی مشکلات بخش کشاورزی چاراویماق
ظرفیتها، مشکلات و موانع کشاورزی چاراویماق در جلسه کارگروه کشاورزی این شهرستان بررسی شد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در این جلسه با اشاره به اینکه شهرستان چاراویماق در محصولات کشاورزی، شهرستانی عمدتاً متکی به دیم است تأکید کرد: اگر تمام پتانسیلها و قدرتها دستبهدست هم دهند تا ما 20 درصد کشت را آبی بکنیم بازهم باید برای 80 درصد بقیه بهطور منسجم و منظم برنامه داشته باشیم تا بهرهوری و عملکرد در واحد سطح را ارتقا دهیم.
فتحی ادامه داد: این ارتقاء عملکرد هم از طریق عملیات به زراعی، تغذیه، مبارزه با آفات و امراض و دقت در کاهش ضایعات به هنگام برداشت با کمباین و سایر عوامل تأثیرگذار میتواند باشد که عملکرد در دیم در شهرستان چاراویماق به 3 تا 3.5 تن در هکتار برسانیم.
وی افزود: در شهرستان چاراویماق این ظرفیت وجود دارد که در قالب طرح جهش تولید عملکرد را به جای 300 یا 400 کیلو در هکتار به 3.5 تن در هکتار افزایش دهیم .
فتحی تأکید کرد: چنانچه ما به توصیههای کارشناسی توجه کنیم و از روشهای به روز در قالب طرح جهش تولید بهره ببریم میتوانیم در شهرستان چاراویماق به جای 70 هزار تن که پیش بینی شده است 150 هزار تن محصول برداشت کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سفر رئیسجمهور به استان در بخش کشاورزی رهاورد خوبی داشت اعلام کرد: در این سفر حدود سه هزار میلیارد تومان برای استان اعتبار دولتی مصوب شد و حدود 8.5 هزار میلیارد تومان نیز اعتبارات تسهیلاتی مصوب شد که یکی از طرحهای در نظر گرفتهشده برای این اعتبارات، سد خرمدرق چاراویماق است که برای آن با تجمیع زمینهای دیگر شبکه پایاب پیشبینیشده که اعتبار آن را تفکیک و به شهرستان ابلاغ میکنیم.
فرماندار چاراویماق هم کمبود منابع آبی را بزرگترین مشکل پیش روی بخش کشاورزی این شهرستان خواند و افزود: متأسفانه نبود سدهای مناسب در شهرستان، کشاورزان را دچار بحران آبی کرده و کمبود آب کشاورزی باعث خسارت به کشاورزان شده است.
توکلی همچنین خواستار پرداخت غرامت بیمه کشاورزان ،استمهال تسهیلات، تسهیل در پرداخت وامهای کشاورزی، تسهیل در تامین به موقع نهاده های دامی،آموزش و ترویج کشاورزی نوین، افزایش سهمیه ماشین آلات کشاورزی و رفع تداخلات ارضی در این شهرستان شد.
در این جلسه مقرر شد تمام سطح زیرکشت دیم شهرستان تحت پوشش طرح جهش تولید قرارگیرد همچنین سهم شهرستان ازاعتبارات خط اعتباری مکانیزاسیون و نهاده های کشاورزی مشخص و اعتبار موردنیاز در خصوص اجرای شبکه پایاب سدخرمدرق و جاده های دسترسی به مزارع تخصیص یافت.