پخش زنده
امروز: -
در تابستان شاهد طیف وسیعی از بیماریهای ناخوشایند از جمله مشکلات گوارشی برای کودکان هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، عضو هیئت علمی گروه پرستاری کودکان و کمیته EDO اهواز گفت: بیماریهای شایع کودکان در تابستان کم نیستند و مهم است که شما به عنوان والدین کودک، همه اقدامات لازم را انجام دهید تا فرزند شما درگیر بیماری خاصی نشود و سلامتی و همچنین فرصت مناسب برای تفریح و بازی کردن را از دست ندهد.
محمد ملکی افزود : یکی از شایعترین مشکلاتی که کودکان در تابستان با آن رو به رو میشوند، بیماریهای گوارشی میباشد. با فرا رسیدن تابستان و گرم شدن هوا، گرمای مناسب برای تکثیر عوامل میکروبی، رعایت نکردن مسایل بهداشتی در تهیه مواد غذایی و بیدقتی در نگهداری صحیح آنها و افزایش مسافرتهای داخلی و خارجی باعث افزایش بیماریهای گوارشی شایع کودکان در تابستان میشود.
وی گفت : از آنجا که بیماریهای گوارشی شایع در تابستان اغلب در زمان مسافرت و مکانهای تفریحی و گردشی بروز میکنند، لذا بهتر است دقت بیشتری در انتخاب غذا و آب را داشته باشیم.
ملکی گفت: از جمله بیماریهای شایع گوارشی کودکان در فصل تابستان، میتوان به مسمویت غذایی، اسهال، استفراغ و یبوست اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه مسمومیتهای غذایی از شایعترین بیماریهای فصل تابستان در کودکان هستند، گفت: مسمومیت غذایی زمانی اتفاق میافتد که باکتری، ویروس و میکروب به نوعی وارد مواد غذایی و یا آشامیدنی میشود.
او ادامه داد : این باکتریها قابل دیدن نیستند و مزه و بویی هم ندارند، ولی میتوانند تاثیر زیادی بر عملکرد بدن داشته باشند. زمانی که این باکتریها وارد بدن میشوند، بعضی از آنها از خود سمی آزاد میکنند که علت به وجود آمدن اسهال و استفراغ میباشد.
معمولا چند ساعت پس از خوردن غذای مسموم این حالت برای بدن فرد به وجود میآید. وی تصریح کرد: مسمومیت غذایی معمولا سریع از بین میرود و بعد از دو الی سه روز هیچ نشانهای از آن باقی نمیماند. شایعترین دلیل ایجاد فرم شدید بیماری، دهیدراته شدن یا از دست دادن مایعات بدن است.
عضو کمیته EDO دانشکده پرستاری و مامایی اهواز گفت: به طور معمول نشانههای مسمومیت شامل درد شکم و گرفتگی عضلات، سردرد و ضعف کلی، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و تب میباشد که در موارد شدید لازم است جهت انجام مراحل درمانی و جلوگیری از وخیم شدن حال کودک خود به پزشک مراجعه کنید.
ملکی با بیان اینکه در بیشتر موارد مسمومیت غذایی به مرور زمان برطرف میشود و نیاز به درمان خاصی ندارد، خاطر نشان شد: برای اینکه کودک شما در طول این مدت احساس بهتری داشته باشد، مطمئن شوید کودک موارد ذیل را رعایت میکند:
استراحت کافی، نوشیدن مقدار کافی از مایعات برای جلوگیری از کم آبی. هر نوع مایعاتی به جز شیر و مواد کافئین دار میتواند مناسب باشد، نوشیدن مایعات به صورت جرعه جرعه و به مقدار کم، پرهیز از خوردن هرگونه غذای جامد و مواد لبنی تا زمانی که اسهال متوقف شود.
بیشتر بخوانید : آسم، شایع ترین بیماری مزمن کودکان
وی در پایان گفت: در صورتی که کودک شما هر کدام از علائم حالت تهوع که بیشتر از ۱۲ ساعت ادامه داشته باشد، مدفوع همراه با خون و یا اسهال خونی، اسهال همراه با تب بالاتر از ۳۸ درجه، ضربان قلب بالا یا تپش قلب و درد شکم شدید را داشت، باید به دکتر مراجعه کنید.