پخش زنده
امروز: -
ایران با در اختیار داشتن پنج گذرگاه ریلی و جادهای میتواند چشم انداز ترانزیت ۱۰ میلیون تُن کالای روسیه از خاک خود را محقق کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، یک فعال عرصه ترانزیت و حمل و نقل بین المللی کالا گفت: ۲ هفته قبل ایران و روسیه در سیزدهمین جلسه کمیته کاری حمل و نقل مشترک میان ۲ کشور درباره جزئیات انتقال ۱۰ میلیون کالای ترانزیتی روسیه از طریق مسیرهای زمینی و ریلی کشور به توافق رسیدند.
احمد زمانیان افزود: در این راستا مسیرها و گذرگاههای متنوعی در ایران وجود دارد، ۲ گذرگاه زمینی و ریلی سرخس و اینچه برون در خراسان رضوی و گلستان ظرفیت بسیار خوبی به ویژه در بخش ریلی دارند و میتوانند بخش قابل توجهی از ترانزیت ریلی روسیه را از طریق شبکه ریلی به بندرعباس منتقل کنند.
وی گفت: به تازگی یک محموله ترانزیتی شامل ۳۹ کانتینر ۲۰ فوتی حامل ایزوگام سطحی از ایستگاه راه آهن چخوف روسیه بارگیری شد و پس از عبور از روسیه، قزاقستان و ترکمنستان، ۲ روز قبل وارد سرخس شد و احتمالا تا روزهای آینده با طی مسیر هزار و ۶۰۰ کیلومتری به بندرعباس برسد.
زمانیان یزدی افزود: این بار ترانزیتی که به مقصد هند بارگیری شده در ایستگاه راه آهن سرخس از قطار خط عریض روسی به قطارهای ایران ترانشیپمنت شد تا در نهایت از بندر عباس و مسیر دریایی به هند انتقال یابد.
وی ادامه داد: روسیه میتواند از بنادر خود در دریای خزر و از طریق کشتی بار ترانزیتی خود را از ۲ بندر امیرآباد و انزلی به ایران منتقل کند و از آنجایی که بندر امیرآباد به ریل متصل است میتوان بار یاد شده را با شبکه ریلی به بنادر جنوبی انتقال داد.
رییس انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی گفت: با توجه به عدم اتصال بندر انزلی به خطوط ریلی، مسیر جادهای انزلی تا جنوب کشور نیز میتواند بارهای ترانزیتی روسیه را به بنادر و گذرگاههای مرزی ایران برساند.
زمانیان افزود: روسیه میتواند علاوه بر این که با ناوگان جادهای خود و به صورت مستقیم کالای خود را از طریق مرز زمینی آستارا وارد ایران میکند کالای ترانزیتی خود را از طریق ناوگان حمل و نقل بین المللی ایران و از گذرگاه مرزی آستارا با کشور جمهوری آذربایجان وارد ایران کند تا به بنادر جنوبی انتقال دهد.
زمانیان یزدی افزود:مطابق برنامه ریزی صورت گرفته فقط سهم عبور کالای روسی از ایران ۱۰ میلیون تن است و باید ترانزیت کالا به آسیای مرکزی، ترکیه، عراق و افغانستان را نیز لحاظ کرد.
وی ادامه داد: اخیرا توافقاتی با کشور قزاقستان برای انتقال پنج میلیون تن کالا در سال صورت گرفته است که این کالاها بیشتر از مسیر ریلی ایران عبور خواهند کرد لذا میتوان در مجموع چشم انداز عبور ۲۰ میلیون تن کالای ترانزیتی از کشور را برای سال جاری در نظر گرفت.
رییس کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی خراسان رضوی لغو دریافت روادید برای مسافران و رانندگان ایرانی توسط قزاقستان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: هرچند تعرفههای حمل و نقلی در منطقه همانند گذشته است، اما باید در نظر داشت برای توفیق در زمینه ترانزیت حدود ۲۰ میلیون تن کالا از مسیر ایران باید برخی نواقص در این مسیر برطرف شود.