پخش زنده
امروز: -
محققان هنگ کنگی در تازهترین تحقیقات خود به آنزیمی دست پیدا کردند که نقش بزرگی در ایجاد احساس سیری در بدن ایفا میکند و میتواند به افراد چاق در کنترل وزن کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یکی از مؤثرترین راهها برای کاهش وزن، کم خوردن است، اما افراد چاق اغلب در تنظیم و رعایت رژیم غذایی خود دچار مشکل هستند و با کم خوردن احساس سیری کامل ندارند.
محققان به تازگی مکانیسمی را شناسایی کرده اند که میتواند رمز درمان چاقی باشد و به این افراد کمک کند با کمتر خوردن هم احساس سیری کنند. این امر از پرخوری جلوگیری و به لاغر شدن کمک میکند.
پژوهشگران دانشگاه Baptist هنگ کنگ آنزیمی را کشف کرده اند که نقش مهمی در پردازش اشتهای افراد که باعث سیر شدن آنها میشود، ایفا میکند و عنوان کرده اند که از این آنزیم میتوان به گونهای در داروها استفاده کرد که بتواند با کنترل اشتهای فرد، باعث لاغر شدن آنها شود.
بیش از نیم میلیارد نفر در چین دچار اضافه وزن هستند که ۵۰ درصد جمعیت این کشور را به خود اختصاص میدهند که از این میان، ۴/۱۶ درصد هم چاق هستند.
این تعداد مشابه در هنگ کنگ هم وجود دارد و محققان هشدار داده اند که تعداد کودکان ۹ تا ۱۳ ساله دچار اضافه وزن و چاقی نیز رو به افزایش است، به طوری که در دوران کرونا از ۷ درصد به ۲۴ درصد افزایش داشته است.
مؤثرترین راه برای کم شدن وزن کم خوری است، اما افراد چاق و دچار اضافه وزن معمولا نمیتوانند این روند را به خوبی مدیریت کنند و اغلب دچار پرخوری میشوند تا بتوانند به آن حس سیری برسند که همین امر باعث چاق شدن آنها میشود.
این محققان معتقدند آنزیمی که کشف کرده اند علامتهای سیری در مغز را تنظیم میکند تا به تنظیم مصرف غذا در بدن کمک میکند.
آنزیم MT۱-MMP میتواند یکی از درمانهای مؤثر برای لاغری به شمار رود. استفاده از داروهای مختلف برای مهار کردن این آنزیم میتواند استراتژی خوبی برای گسترش درمانهای مؤثر باشد.
آنها همچنین دریافتند که فعالیت این آنزیم در آن دسته از نواحی مغزی مرتبط با اشتها و وزن در موشهای چاق بیشتر است. در نتیجه افزایش فعالیت این آنزیم در مغز موشهای چاق میتواند یک عامل خطر برای افزایش وزن پایدار باشد.