پخش زنده
امروز: -
مطالعات جدید، زندگی طولانیمدت در محیط هایی با هوای آلوده و ذرات آلاینده را با اختلالات خود ایمنی و بیماری های مزمن مرتبط میدانند.
بهگزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ نتایج یک پژوهش که روی سوابق سلامت بیش از ۶ میلیون کانادایی انجام شده، ارتباط بین آلودگی هوا و بیماریهای خودایمنی را آشکارتر ساخته است. این مطالعه که توسط نایژو ژائو محقق بهداشت عمومی از دانشگاه مک گیل سرپرستی میشد و در نشریه تحقیق و درمان آرتریت درکانادا چاپ شده، نشان داد که قرار گرفتن طولانیمدت درمعرض آلایندههای هوا با افزایش خطر ابتلا به لوپوس، اسکلرودرمی و سایر بیماری های خودایمنی سیستمیک کمتر رایج مرتبط است.
بیماریهای یادشده که هر یک تقریباً یک نفر از هر ۱۰ هزار نفر را تحت تأثیر قرار میدهند، اغلب تحت الشعاع بیماریهای خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، دیابت نوع ۱ و اماس قرار میگیرند که شیوع بیشتری دارند. اما تحقیقات نشان میدهد که بیماریهای خودایمنی در سرتاسر جهان در حال افزایش هستند.
در بیماری های خودایمنی، سیستم ایمنی بدن به اشتباه میافتد و بسته به نوع بیماری، سلولهای ایمنی میتوانند به اشتباه به سلولهای سراسر بدن از جمله در پوست، روده، اندامها، سلولهای عصبی، مفاصل یا بافتهای همبند حمله کنند.
افراد شرکتکننده در این مطالعه، حداقل چهار سال (و بهطور میانگین ۱۰ سال در میان کل شرکتکنندگان) سوابق سلامتی داشتند و در این مدت برای حدود 32 هزار و 200 نفر از آنها یک بیماری خودایمنی سیستمیک تشخیص داده شده بود.