پخش زنده
امروز: -
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که واشنگتن با عملیات نظامی احتمالی ترکیه در شمال سوریه بشدت مخالف است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ «دانا استرول» معاون وزیر دفاع آمریکا در امور غرب آسیا بامداد پنجشنبه طی سخنرانی در «اندیشکده خاورمیانه» درباره وضعیت میدانی در سوریه گفت: «داعش همچنان یک تهدید واقعی و قوی است. داعش برای نفوذ به مراکز جمعیتی تلاش میکند و همزمان در دستههای کوچک در مناطق روستایی نیز فعالیت دارد».
خبرنگار شبکه «صدای آمریکا» به نقل از وی در این جلسه گزارش داد: «ایالات متحده متعهد به حفظ حضور نیروهای خود در عراق و سوریه برای دستیابی به شکست پایدار داعش است. ۱۰ هزار جنگجوی داعش همچنان در زندانهای موقت در سراسر شمال شرق سوریه توسط نیروهای دموکراتیک سوریه (شبهنظامیان کُرد) نگهداری میشوند».
این مقام پنتاگون توضیح داد: «پنهان نیست که داعش میخواهد حمله ژانویه به زندان الحسکه را تکرار کند. توانایی حمله به داعش در شمال غربی سوریه به خوبی بر نیروهای ویژه آمریکا و توانایی انتقال نیرو منعکس میشود».
استرول با بیان اینکه واشنگتن بودجهای برای ساخت تأسیسات جدید برای زندانیان داعشی در نظر گرفته، گفت: «بازداشتگاههای تامین مالی شده در پایگاههای حیاتی شمال شرق سوریه در الحول و الروج نیز بازسازی میشوند».
طبق این گزارش، وی مدعی شد: «داعش یا به مناطق دورافتاده و بیابانی فرار کرده یا در شمال غربی سوریه پنهان شده است. ما شبکه رهبری داعش را تحقیر میکنیم. ما رهبران داعش را که توانایی الهام بخشیدن و برنامه ریزی حملات را دارند از مخفیگاههایشان بیرون میآوریم».
معاون وزیر دفاع آمریکا در ادامه با هشدار درباره هرگونه عملیات نظامی جدید ترکیه در شمال سوریه، تاکید کرد: «[این عملیات]همه پیشرفتها را به خطر میاندازد. ما به شدت با هر گونه عملیات ترکیه مخالفیم. داعش از این کارزار سوء استفاده خواهد کرد».
به نوشته رسانههای آمریکایی، استرول در سخنرانی خود که پر بود از هشدارهای مکرر به ترکیه درباره هرگونه عملیات در شمال شرقی سوریه، اضافه کرد: «[این عملیات]نیروهای آمریکایی را به خطر میاندازد، فرصتهایی را برای داعش فراهم میکند و بحرانهای انسانی را ایجاد میسازد».
وی در ادامه تصریح کرد: «ایالات متحده نگرانیهای مشروع آنکارا و تمایل خود برای کار بر روی آنها را به رسمیت میشناسد. اما هرگونه عملیات نظامی که باعث شود نیروهای دموکراتیک سوریه تمرکز منابع خود را از ماموریت ضد داعش جابجا کنند، آسیبرسان است».
این مقام پنتاگون برای ترغیب کردن ترکیه به صرف نظر از عملیات در سوریه، حتی مدعی شد که هر گونه عملیاتی از سوی ترکیه میتواند باعث نزدیکشدن شبهنظامیان کُرد نیروهای دموکراتیک به سوی دولت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه یا حتی ایران شود.
استرول در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه آمریکا هنوز حدود ۹۰۰ نظامی در سوریه دارد، اظهار داشت: «در سوریه، ما با روسیه هماهنگ نیستیم. فقط در حال رفع مناقشه هستیم».
پیش از این، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه با تکرار بهانهها برای انجام عملیات غیرقانونی در سوریه، مدعی شده بود: «روسیه و آمریکا حق ندارند درباره عملیات ما در سوریه چیزی بگویند».
اخیراً رئیس جمهور ترکیه اعلام کرده بود که کشورش تصمیم دارد در عمق ۳۰کیلومتری شمال سوریه یک منطقه امن ایجاد کند و مناطقی همچون تلرفعت را از وجود تروریستها پاک کند؛ اردوغان مدعی شده است که آنکارا با این گام، وارد مرحله جدیدی خواهد شد.
این در حالی است که کشورهای عراق و سوریه به شدت درباره عملیاتهای هوایی ارتش ترکیه معترضاند و آن را نقض حقوق حاکمیتی و تمامیت ارضی خود میدانند؛ وزارت خارجه بغداد هم در این باره اعلام کرد که شکایت رسمی خود از حملات هوایی ترکیه را به سازمان ملل متحد ارجاع داده است.