پخش زنده
امروز: -
آخرین نشستهای دولت جانسون و اعضای پارلمان انگلیس، روزی ملتهب و پر از هیاهو و جنجال را پشت سر گذاشت.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ روز ملتهب و پر از هیاهو و جنجال در واپسین نشستهای دولت جانسون و اعضای پارلمان انگلیس رقم خورد و هیاهوی ناشی از عمق اختلافات نمایندگان با یکدیگر و دولت به حدی رسید که رئیس مجلس را از کوره به در برد و در اقدامی کم سابقه، دو نفر از نمایندگان را از صحن علنی اخراج کرد.
بوریس جانسون در نخستین نشست مجلس پس از مشخص شدن هشت نامزد هم حزبی و متقاضی جانشینی اش که بیشتر آنان از اعضای دولت او بوده اند، آنان را ادامه دهنده راه خودش دانست.
جانسون گفت: پس از چند هفته، هر نامزدی به رهبری حزب برسد اعضای حزب محافظه کار در پشت نامزد پیروز خواهند ایستاد و متحدانه برنامهها را پی خواهند گرفت.
همزمان، رسانههای انگلیس متناسب با مشی سیاسی خود به ارزیابی نامزدهای سکانداری حزب حاکم محافظه کار و به تبع ان نخست وزیری انگلیس میپردازند و به رو کردن پرونده نامزدها مشغولند.
روزنامه انگلیسی گاردین، تلاش برای از میدان خارج کردن هم حزبیهای رقیب را «تبلیغات سیاه» توصیف کرده که بر فضای سیاسی ملتهب انگلیس حکمفرما شده است. فضای جامعه نیز متاثر از ناکامیها و رسواییهای دولت و نیز افزایش بی سابقه هزینههای زندگی پس از جنگ جهانی دوم همچنان ملتهب و معترضانه است.
یک شهروند انگلیسی در این باره گفت: فساد مهمترین بحران کشور است. به نظرم کشور کاملا دچار فساد شده و دولتمردان این کشور رو اخلاقاْ ورشکسته کردند. بحران اقتصادی هم یکی از مشکلاتی است که برخی خانوارها را در هم شکسته است.
فعلا وعدههای اقتصادی از جمله کاهش مالیاتها ترجیع بند تبلیغات نامزدهاست. نخستین دور رای گیری از نمایندگان حزب محافظه کار در مجلس درباره هشت نامزد جانشینی بوریس جانسون نشان داد، ریشی سوناک با ۸۸ رای، پنی موردنت با ۶۷ رای، لیز تراس با ۵۰ رای و کمی بدنوک با ۴۰ رای نمایندگان حزب محافظه کار توانستند بیشترین آرا از ۳۵۸ نماینده حزب محافظه کار در مجلس عوام انگلیس را از آن خود کنند.
در دور نخست رای گیری، جرمی هانت وزیر خارجه اسبق انگلیس و ناظم زهاوی وزیر خزانه داری جدید انگلیس به علت ناکامی در کسب ۳۰ رای نمایندگان از دور رقابتها کنار گذاشته شدند. فردا دور دوم رای گیری از میان افراد باقی مانده برگزار میشود هنگامی که تنها دو نامزد پس از رای گیری میان نمایندگان مجلس از حزب حاکم محافظه کار باقی ماندند آنگاه حدود دویست هزار عضو حزب حاکم محافظه کارند که نخست وزیر آینده این کشور را تعیین میکنند.
حزب حاکم محافظه کار انگلیس اعلام کرد که نتیجه نهایی انتخابات درون حزبی تا پیش از پنجم سپتامبر چهاردهم شهریور ماه اعلام و نخست وزیر بعدی و جانشین بوریس جانسون در راس حزب مشخص و معرفی خواهد شد.