پخش زنده
امروز: -
عید سعید قربان آغاز دهه امامت و ولایت فرصتی برای ترویج اسلام ناب محمدی (ص) و نقطه اوج و کمال آن در عید سعید غدیر نهفته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی فاصله طلایی عید قربان روز رهايي از تعلقات غيرخدايي و دلبستگي هاي دنيوي براي دل سپردن به رضايت پروردگار سبحان تا عید غدیر، روز عهد و ميثاق با رب جليل به شایستگی دهه مبارک امامت و ولایت نامگذاری کردند.
*تقارب میان عید سعید قربان و غدیر غم
شاید ریشه این نامگذاری در این باشد که تقاربی میان این دو عید بزرگ مسلمانان وجود دارد و انسان می تواند از دل آن دریابد که رسیدن به کمال در گروهی تمسک به اهل البیت (علیهم اسلام) و رهایی از دنیا است.
در روز عید قربان حضرت ابراهیم(علیه السلام) فرزندش را در پیشگاه خدای متعال به قربانگاه می کشاند و در مسیر فرمان الهی قرار می گیرد و در برابر حکم الهی تسلیم می شوند و این مقام بندگی ابراهیم خلیل الله را نشان می دهد.
در پیروی از چنین سیره ای امام حسین (علیه السلام) می بینیم در میدان عمل در یک روز ۷۲ عزیز خود را قربانی می کند و در جلوی چشمانش اصحاب و عزیزانش و حتی کودک شش ماهه خود را در پیشگاه خدا و در راه احیاء اسلام شهید می بیند و این نهایت بندگی این امام همام را نشان می دهد و این واقعه تاریخی باعث زنده ماندن اسلام شده است.
پیامبر اسلام(صلی آل علیه و آله وسلم)» در «حجة الوداع»، آخرین سال حج خودشان در محلی که کاروانها از یکدیگر جدا میشدند دستور دادند تا همه حجاج بمانند تا آخرین و مهمترین وظیفه خود را به اتمام برساند، ایشان «حضرت علی (علیه السلام)» را به عنوان پیشوا و راهنمای بعد از خود معرفی کردند و تاکید کردند علی (علیه السلام) و فرزندان ایشان بعد از این، راهنمایان شما و چراغ راه سعادت دنیا و آخرت خواهند شد.
بدون تردید واقعه غدیر نقش سرنوشت سازی در تعیین مسیر آینده اسلام داشت چرا که بنا به فرموده خداوند در آیه سوم سوره مائده « «الیوم اکملت لکم دینکم واتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا»؛ «امروز آیین شما را برای شما به کمال رساندم» پیامبر مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) مهمترین ماموریت نبوت خود را به انجام رسانده است.
لذا عید سعید قربان آغاز دهه امامت و ولایت فرصتی برای ترویج اسلام و فرهنگ علوی ناب به شمار می رود که نقطه اوج و کمال آن در عید سعید غدیر قرار دارد، روزی که اسلام کامل می شود و حجتی بر ما می ماند که برای رسیدن به کمال و سعادت به ائمه اطهار (علیهم السلام) تمسک بجوییم.