پخش زنده
امروز: -
سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در آزمونهای مرکز فنی و حرفهای کشور شرکت میکنند که طبق صلاحیت سنجیها، ۷۰ درصد از آنان پذیرش میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،معاون پژوهش، برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در آزمونهای مرکز فنی و حرفهای کشور شرکت میکنند که طبق صلاحیت سنجیها، ۷۰ درصد از آنان پذیرش میشوند.
علی حسین شهریور روز چهارشنبه در نشست شورای استانی مهارت در استانداری خراسان رضوی افزود: هماکنون فاصله زمانی بین ورود به آزمون تا صدور گواهینامه برای هر آزمونگر به هفت روز کاری کاهش یافته است، در حالیکه این میزان در گذشته ۴۵ روز و در دوران کرونا به ۶ تا ۷ ماه رسیده بود.
وی گفت: محدودیتها از آزمونهای ادواری در کشور برداشته شده است، زیرا بازار کشور نیاز به نیروی کار دارد.
معاون سازمان فنی و حرفهای افزود: رویکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در دوره جدید، تربیت نیروی کار ماهر مورد نیاز کشور بر سه محور تدوین استانداردهای آموزش مهارتی، اجرای آموزش بخش دولتی و غیردولتی، سنجش صلاحیت حرفهای و صدور گواهینامه خواهد بود.
علی حسین شهریور گفت: سیاست سازمان در دوره جدید، واگذاری امور آموزش به بخش خصوصی است و در این راستا با سه روزه کردن صدور مجوز آموزشگاههای آزاد یا حتی سه روزه کردن صدور مجوز مراکز کارگاهی یا سه روزه کردن مجوزهای محیط واقعی کار، امور را برای واگذاری آموزش به بخش خصوصی تسهیل کرده است.
اوادامه داد: فضاها و ظرفیتهای آموزشی سازمان فنی و حرفهای ۲۶ هزار و ۷۹۴ کارگاه را در قالب مراکز ثابت دولتی، ندامتگاه، پادگان، آموزشگاههای آزاد، سیار روستایی، جوار صنعت و سیار شهری میشود، گروه های هدف آموزشهای فنی و حرفهای کشور نیز ۱۶ گروه است.
معاون سازمان فنی و حرفه ای مهمترین برنامههای سازمان آموزش فنی و حرفه ای را مهارت افزایی دانشجویان، دانش آموختگان، مهارتآموزی در محیط واقعی کار، توسعه مراکز جوار و بین کارگاهی، طرح ساماندهی مربیان، طرح تعیین صلاحیت آزمونگران و برگزاری مسابقات ملی و بینالمللی مهارت عنوان کرد.
شهریور گفت: آخرین آمار دانشجویان کشور مربوط به سال ۱۴۰۰ با سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر می شود که نسبت به سال قبل از آن ۳۰ درصد کاهش داشته است، این در حالی است که ایران با ۲ هزار و ۵۰۰ دانشگاه، تعداد دانشگاههایش از کشورهایی مانند چین و هند و آمریکا بیشتر است.
وی با بیان اینکه ۴۵ درصد از مهارت آموزان سازمان فنی و حرفه ای، دانشجو هستند، افزود: به منظور ارتقای ظرفیت اشتغال پذیری دانشجویان، مهارت آموزی ۵۰۰ هزار دانشجو در قالب ارایه ۵۴۰ ساعت آموزش هدفگذاری شده است.