پخش زنده
امروز: -
آیین افتتاحیه دوازدهمین دوره سراسری و اولین دوره بینالمللی تئاتر «صاحبدلان» با تاکید بر لزوم ارتقا جشنواره از یک رویداد به روندی هنری در جریان تئاتر کشور که به مسائل دینی و اعتقادی میپردازد، برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روابط عمومی ادارهکل هنرهای نمایشی، افتتاحیه دوازدهمین دوره سراسری و اولین دوره بینالمللی تئاتر «صاحبدلان» سه شنبه شب (۲۱ تیر) ساعت ۲۱ با حضور محمود سالاری (معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، کاظم نظری (مدیرکل هنرهای نمایشی)، محمود فرهنگ (دبیر دوازدهمین دوره سراسری و اولین دوره بینالمللی تئاتر صاحبدلان) و تعدادی از هنرمندان در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «اگر «صاحبدلان» بتواند از تمام کسانی که در جامعه به هنر تئاتر دل باختهاند، دلبری کند در مسیر خود موفق خواهد شد وگرنه «صاحبدلان» یک طرف میماند و جریان تئاتر یک طرف دیگر. همانطور که در روز رونمایی از پوستر هم بیان کردم، امیدوارم صاحبدلان از این رویداد به یک روند نمایشی برسد.»
سالاري افزود: «وجه مشترک این رویدادها با جریان تئاتر، همان تئاتر به معنی درام و خلق دراماتیک رویداد است. این خلق دراماتیک رویداد اگر در «صاحبدلان» اتفاق بیفتد، میتواند کارایی داشته باشد و برای بقیه جریان تئاتر تأثیرگذار باشد. امیدوارم روند و تاثیر «صاحبدلان» را در جشنواره تئاتر کودک، جشنواره بینالمللی فجرو جشنواره آیینی و سنتی ببینیم.»
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: «روند «صاحبدلان» باید سرچشمه جریان تئاتر کشور شود چراکه دین یعنی متر و معیار و برای تشخیص خوب و بد. «صاحبدلان» به عنوان تئاتر دینی است که باید معیار نشان دهد واگر بتواند این معیارها را دقیقتر به مخاطب ارایه کند، موفق خواهد بود.»
بين المللي شدن جشنواره صاحبدلان
در ادامه مراسم افتتاحيه محمود فرهنگ، دبیر جشنواره درباره اولین دوره بینالمللی «صاحبدلان» گفت: «بعد از اینکه رویداد تئاتر «صاحبدلان» وارد دهه دوم فعالیت خود شد، احساس کردیم نیاز به ارتباطات تئاتری با کشورهای مسلمان به چشم میخورد لذا مراحل ارتباط با دیگر کشورها در سه بخش انجام شد.»
او ادامه داد: «اولین زمینه فعالیت بخش بینالملل، نمایشنامهنویسی است که تلاش میکنیم از ۲۵ کشور مسلمان آثار نویسندگان داخلی و خارجی دریافت شده و در اسفندماه منتخبان معرفی شوند.»
فرهنگ افزود: «دوم نشستهای پژوهشی و مسترکلاسهایی است که برای برگزاری آنها از ده پژوهشگر کشورهای مسلمان دعوت کردهایم تا چکیده مقالاتشان را به دبیرخانه ارائه دهند. تعدادی از این پژوهشگران، به مدت سه روز برای برگزاری سمینار به تهران و سپس ده استان دیگر دعوت خواهند شد تا بتوانند پژوهشهای خود را با موضوع ادبیات نمایشی دینگرا مطرح کنند. لازم به ذکر است که تاکنون با پنج نفراز این پژوهشگران ارتباط مستقیم برقرار شدهاست.»
فرهنگ گفت: «در زمینه پژوهش تا زمان برگزاری هر رویداد هنری معرفی شده، در فراخوان و جدول برنامهها، به هر یک از پژوهشگران داخلی فهرستی ازعناوین مرتبط به منظور پژوهش پیشنهاد میشود تا به بررسی موضوع مورد علاقه خود بپردازند.»
دبیر جشنواره «صاحبدلان» افزود: «سومین زمینه بخش بینالملل، دعوت از گروههای نمایشی کشورهای مسلمان از طریق سفارتخانهها، رایزنهای فرهنگی و همافزایی از سازمانهایی که در این حوزه تجربیاتی دارند، است که به احتمال زیاد در دی ماه سال جاری میزبان آنها خواهیم بود.
او گفت: از آنجا که تا دی ماه و یک ماه قبل از آن برای بخش بینالملل فرصت داریم و هنوز به رویداد اجراهای صحنهای این بخش نرسیدهایم، نمیتوان به صورت دقیق درباره آن صحبت کرد.»
این هنرمند ادامه داد: «رویداد «صاحبدلان» از تیرماه آغاز میشود و تا دی ماه ادامه دارد. به همین دلیل ارائه و ارقام درباره هر کدام از بخشها باید نزدیک به زمان برگزاری آن انجام شود.»
محمود فرهنگ در پایان سخنانش گفت: «هم اکنون نمایشهای آیینی رویداد «صاحبدلان» اجرا میشوند و از آنجاکه در حال سپری کردن اعیاد قربان تا غدیر هستیم آثار خیابانی، نقالی و پردهخوانی با موضوعیت این رویداد را روی صحنه خواهیم داشت.»
نخستین روز از دوزادهمین دوره سراسری و اولین دوره بینالمللی تئاتر «صاحبدلان» با پخش رادیویی سه اثر «نوای حرم» به کارگردانی حمیدرضا نوری، نمایش خیابانی «جوانمرد قصاب» به کارگردانی اکبر قهرمانی و «نقالی» مرشد مهدی چایانی از رادیو نمایش کار خود را آغاز کرد.