پخش زنده
امروز: -
تیم کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با موفقیت به قله ۴ هزار و ۱۷۵ متری سیالان قزوین و منطقه الموت صعود کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری،مدیر تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گفت: کوهنوردان این دانشگاه در یک کوهنوردی سنگین با طی مسافت ۵۴ کیلومتر در ۳ شبانه روز از روستای هنیز قزوین تا روستای عسل محله مازندران را با موفقیت کوهنوردی کردند.
علی همتیان افزود: این کوه خط الرس کوههای بین دو استان که شامل قله خشچال، جنگلهای دوهزار، دره الموت، روستای عسل محله، دشت دریاسر، دره هرتنگ، روستای هنیز و یخچالهای شمال و جنوب قله سیالان است
وی گفت: سیالان نام کوهی است که در منطقه کوهستانیِ البرز مرکزی و در مرز استانهای مازندران و قزوین قرار گرفته است. این کوه از شمال به دره دوهزار و دشت دریاسر شهرستان تنکابن در استان مازندران و از جنوب به بخش رودبار الموت شرقی در استان قزوین مشرف است.
همتیان افزود: قله سیالان ۴ هزار و ۱۷۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. صعود به قله سیالان بسیار دشوار است. بر حسب مسیری که برای صعود انتخاب میکنید باید بین ۱۷۰۰ تا ۲۹۰۰ متر از مبدا ارتفاع بگیرید. حتی مسیر خط الراس از گردنه سلمبار که حدود هزار و ۷۰۰ متر صعود دارد نیز مسیری طولانی و دشوار است.
مدیر تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گفت: سیالان یک قله معمولی در کوهستان البرز نیست بلکه مجموعهای از جلوههای طبیعت شامل دشت و جنگل، دره ها، رودخانهها و چشمهها و بخصوص یخچال هاست. به همین سبب بسیاری از کوهنوردان با هدف لذت بردن از طبیعت و دیدن مناظر زیبا به سیالان صعود میکنند.
همتیان یادآور شد: مسیرهای صعود به قله سیالان حتی در فصل زمستان میتوانند طاقت فرسا و گاهی غیرممکن باشند؛ بنابراین درجه سختی برنامه از سخت تا بسیار سخت است. برنامه سیالان مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از ۲۸ کیلومتر تا ۳۸ کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب یا یخچال است.
مسیرهای صعود به قله سیالان حتی در فصل زمستان میتوانند طاقت فرسا و گاهی غیرممکن باشند؛ بنابراین درجه سختی برنامه از سخت تا بسیار سخت است. برنامه سیالان مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از ۲۸ کیلومتر تا ۳۸ کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب یا یخچال است.
وی عنوان کرد: کوه سیالان سرچشمه رودخانههای تنگه چال، هردورود، رود دریاسر و اتان رود است که همگی جزو حوضه آبریز دریای خزر محسوب میشوند.
در مورد وجه تسمیه این قله روایتهای گوناگونی است؛ بعضی علت را سنگهای فراوان سیاه بر روی قله میدانند و برخی باد شدید و هوای سرد قله را که منجر به تیره شدن پوست میشود. بعضی دیگر ابرهای سیاه قله یا اینکه روی قله به دلیل پایین بودن میزان اکسیژن چشم به سیاهی میرود را علت نامگذاری میدانند؛ ولی علتی که بیشتر عقلانی به نظر میرسد وجود سه یال از قلههای کندیگان، بلس کوه و خانهبن به این قله است.
از نوک قله سیالان میتوان کوههای تخت سلیمان، قله علم کوه، قله شاه رشید و قله سماموس و تکهای از قله زیبای دماوند را تماشا کرد.