پخش زنده
امروز: -
بر اساس گزارش دولت آمریکا، مرگ و میر ناشی از باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیکها در این کشور در سال ۲۰۲۰، رشدی ۱۵ درصدی را نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دولت ایالات متحده اعلام کردکه مرگ و میر ناشی از باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک ها، که ابر میکروبها نیز نامیده میشوند، در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۵ درصد افزایش یافت. این داروها به طور گسترده برای درمان کرونا و مبارزه با عفونتهای باکتریایی در طول بستریهای طولانی مدت در بیمارستان تجویز میشدند.
طبق گفته، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، عفونتهای باکتریایی اکتسابی بیمارستانی نیز در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۵ درصد افزایش یافته است. تقریبا ۸۰ درصد از بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان یک آنتی بیوتیک دریافت کردند.
این نهاد در ادامه گفت که بیش از ۲۹ هزار و ۴۰۰ نفر بر اثر عفونتهای مقاوم به آنتی بیوتیک در سال اول همه گیری جان خود را از دست دادند و از این تعداد، نزدیک به ۴۰ درصد در بیمارستان به این عفونت مبتلا شده بودند. مقاومت دارویی با استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکها و سایر داروهای ضد میکروبی رخ میدهد. این مقاومت به برخی از باکتریها اجازه میدهد تا به ابر میکروبهایی که تحت تأثیر داروها قرار نمیگیرند، تبدیل شوند. مدتهاست که نیاز شدید به آنتیبیوتیکهای جدید برای مبارزه با این باکتریهای مقاوم وجود داشته، اما انگیزه کمی در میان داروسازان وجود دارد، زیرا آنتیبیوتیکها سودآور نیستند و باید از مصرف بیش از حد آن جلوگیری کرد و فروش را کاهش داد.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) گزارشی را منتشر کرد که در آن ۶۱ واکسن معرفی شده که گفته میشود باید برای پیشگیری از بیماری و کمک به کنترل عفونتهای باکتریایی و استفاده بیش از حد آنتیبیوتیک که منجر به مقاومت ضد میکروبی میشود، ساخته شوند. این سازمان اعلام کرد که سالانه ۱.۲۷ میلیون مرگ به دلیل مقاومت ضد میکروبی رخ میدهد.
گزارش CDC میگوید که تجویز آنتیبیوتیک زمانی که خطر عفونتهای باکتریایی یا قارچی ناشناخته باشد، مناسب است. اما این تجویز بیماران را در معرض خطر عوارض جانبی قرار میدهد و مسیری برای مقاومت بیشتر ایجاد میکند.