ویروس شناسان برای جلوگیری از فجایع جدید بیدار و بروز باشند
رئیس هشتمین همایش ویروس شناسی ایران با اشاره به اینکه سویهها و جهشهای مختلف ویروس کرونا نشان از ضرورت بیداری ویروس شناسان دارد تا دگر باره فاجعهای برای بشریت رخ ندهد، گفت: لازم است ویروس شناسان درمقابل شایعاتی که مردم را هراسان میکند با شواهد علمی مبارزه کرده و راهنمای جامعه باشند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه رازی، دکتر محمود شمسی شهرآبادی در هشتمین همایش ویروس شناسی ایران که در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، گفت: ویروسها از ابتدای حیات بشر مشکلات و معضلات زیادی ایجاد کردند که آبله، تب زرد و آنفلوانزا تنها چند مورد از آن هستند و این موضوع ذهن انسان را برای رویارویی با آن به خود جلب کرد.
وی با بیان اینکه این بیماریها معمولا مربوط به یک منطقه جغرافیایی خاص بودند، افزود: پس از پیدایش ویروسهای بیماریهایی مانند هپاتیت و ایدز، شاید جامعه بشری در جریان اهمیت مبارزه با آن نبودند و زمانی که ویروس شناسان با شناسایی و تولید واکسن، مرگ و میر را کاهش داده و بیماریها را کنترل کردند، اهمیت آن مشخص شد، هرچند امروزه نیز متاسفانه برخی مردم همانند گذشته علیه واکسیناسیون اقدام میکنند.
رئیس هشتمین همایش ویروس شناسی ایران با بیان اینکه پاندمی کرونا نه تنها دانشمندان، بلکه توانست دنیا را از نظر اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... تحت تاثیر قرار دهد، گفت: این پاندمی نشان داد که ما ویروس شناسان باید بیشتر متوجه باشیم، چراکه برخی با شایعات مردم را دچار بیماریهای روانی و جسمی کرده و از این راه با ارائه داروها و واکسنهای قلابی به مردم درآمد زیادی نیز کسب کردند. بر این اساس ویروس شناسان باید فعال باشند تا هر فردی اظهار نظر نکند و از این فجایع جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: سویهها و جهشهای مختلف ویروس کرونا نشان از ضرورت بیداری ویروس شناسان دارد تا دگر باره فاجعهای برای بشریت ایجاد نشود. همچنین لازم است در مقابل شایعاتی که مردم را هراسان میکند با شواهد علمی مبارزه کرده و راهنمای جامعه باشند.
دکتر شهرآبادی با تأکید بر ضرورت به روز بودن ویروس شناسان اضافه کرد: باید اطلاعات خود را همزمان با دنیا پیش ببریم و لازمه آن تبادل اطلاعات علمی بین پژوهندگان و ویروس شناسان است که با برگزاری همایشها و ارائه مقالات انجام پذیر است.
وی گفت: تاکنون نیز در این حوزه همایشهای زیادی با حضور مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و انستیتو پاستور ایران برگزار شده و امسال نیز با توجه به شرایط شیوع مجدد کرونا، این همایش به صورت مجازی برگزار شد تا علاقهمندان و فعالان این حوزه بتوانند نسبت به بروزرسانی اطلاعات خود اقدام کنند.