ضرورت تغییر رویکردهای آموزشی، پژوهشی و اجرایی در حوزه ویروس شناسی
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران: لازم است نظام آموزشی، رویکردهای آموزشی، پژوهشی و اجرایی در حوزه ویروسهای انسانی و غیرانسانی تغییر یابد و این تغییر با همت مجموعه حوزههای ویروس شناسی محقق خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه رازی، دکتر علیجان تبرائی در هشتمین همایش ویروس شناسی ایران که در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، با اشاره به ضرورت برپایی این همایش، گفت: پس از برگزاری همایشهای متعدد انجمن ویروس شناسان ایران و همزمانی با همه گیری جهانی کرونا و مشکلات و درگیریهای مربوط به آن فرصتی فراهم شد تا به منظور احیای بخشهایی که ضرورت آن احساس میشود، هشتمین دوره از این همایش برگزار شود.
وی مرجعیت علمی را یکی از اهداف انجمن ویروس شناسی ایران عنوان کرد و افزود: تلاش میکنیم تا در کشور و عرصه بین الملل مرجعی از تواناییها و فعالیتهای همکاران در حوزه ویروس شناسی باشیم.
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران فراهم کردن ارتباط محکم و مستمر در بخش بالین و غیر بالین را از دیگر اهداف این انجمن خواند و گفت: یکی از نکات جدی ویروس شناسان این بود که رشتههای مختلف ویروس شناسی از جمله انسان، دام، طیور و آبزیان را به شکل متمرکز در کنار هم داشته باشیم که در این کنگره شاهد این امر هستیم و این مهم توسط اساتید ارایه میشود.
وی با بیان اینکه همه گیری جهانی کرونا به ما نشان داد باید برخی رویکردها نسبت به مباحث ویروس شناسی تغییر یابد، گفت: لازم است نظام آموزشی، رویکردهای آموزشی و پژوهشی و اجرایی در حوزه ویروسهای انسانی و غیرانسانی تغییر یابد و این تغییر جز با همت مجموعه حوزههای ویروس شناسی محقق نخواهد شد.
دکتر تبرائی ادامه داد: بازنگری در نقشی که در حوزه سلامت داریم از رویکردهایی است که باید به صورت جدی و اساسی در کنار سایر بخشها از خود نشان دهیم و در سلامت جامعه نمود مثمرثمرتری داشته باشیم.
گفتنی است؛ مراسم افتتاحیه هشتمین همایش ویروس شناسی ایران با حضور دکتر علی اسحاقی رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر سهیلا مرادی معاون تحقیقات و فناوری، اعضای هیئت علمی موسسه رازی، رئیس انجمن ویروس شناسان ایران و سایر مسئولان در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد و در آن از پروفسورهادی کیوانفر و پروفسور کرامت اله ایزدپناه به عنوان اساتید پیشکسوت عرصه ویروس شناسی تجلیل شد.
برنامههای این همایش در دو بخش آموزشی و آزاد و در قالب ۱۲ نشست تخصصی با عناوین کووید-۱۹؛ منشا و تشخیص، درمان و واکسن کووید-۱۹، ویروسهای تنفسی، ویروسهای گوارشی، ویروسهای دامی، ویروسهای طیور، ویروسها در گیاه پزشکی، ویروسهای آبزیان، ویروسهای نوپدید و بازپدید، ویروسها و سرطان، هپاتیت، ایدز و HTLV و واکسنهای ویروسی مبتنی بر فنآوریهای نوین برگزار خواهد شد.
۷۰ سخنرانی آموزشی در این کنگره برگزار میشود و همچنین ۱۸۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که ۶۵ مقاله در فرمت سخنرانی (در مجموع ۱۳۵ سخنرانی) و حدود ۹۵ مقاله نیز به شکل پوستر در این کنگره که به همت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی برگزار شده است، ارائه خواهد شد.
این کنگره به مدت ۴ روز تا ۲۴ تیر برگزار میشود و علاقه مندان میتوانند از طریق نشانی https://congress.isv.org.ir در این رویداد شرکت کنند.