پخش زنده
امروز: -
جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی اسفراین با تکیه بر نیروی جوانی و علم توانستند نقش خودشان را در تولید یک محصول فناورانه ایفا کنند .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان شمالی؛ استفاده از کودهای بیولوژیک به جای کودهای شیمیایی از مهمترین راهبردهای تغذیهای در کشاورزی و البته جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی برای تولید محصولی سالم است .
با همت و دانش فنی تعدادی از جوانان کودهای زیستی تولید و علاوه بر مصرف داخل مورد استقبال دیگر استانها نیز قرار گرفته است.
این شرکت دانش بنیان با ظرفیت تولید 60 هزار لیتر در سال برای 11 نفر به صورت مستقیم و 15 نفر غیر مستقیم شغل ایجاد کرده است.
کودهای زیستی به مواد حاصل خیز کنندهای گفته میشه که دارای تعداد کافی از یک یا چند گونه میکرو ارگانیسمهای سودمند خاکزی است.
بر اساس ماده ۳۱ برنامه ششم توسعه وزارت جهاد کشاورزی مکلف به گسترش و استفاده از کودهای آلی و زیستی شده است.
سهم استان خراسان شمالی از انواع کودهای شیمیایی سالانه ۵۳هزار و ۸۰۰ تن است.
سالانه سرانه مصرف کودهای شیمیایی در استان به ازای هر کشاورز ۵۱۰ کیلوگرمه که کود اوره بالاترین استفاده رو داره و باید این میزان کاهش پیدا کند.