پخش زنده
امروز: -
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: این وزارتخانه برنامهای برای توسعه کشت گیاهان دارویی در اراضی دیم دارد و در این چارچوب حداقل ۵۰درصد یارانه نهاده تولیدی را به صورت رایگان به کشاورزان میپردازد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، توسعه کشت گیاهان دارویی از جمله طرحهای مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی است و این وزارتخانه بر کشت گیاهان دارویی در اراضی دیم نیز متمرکز شده و در این راستا تسهیلاتی برای تولیدکنندگان در نظر گرفته است.
حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص گفت: در سال ۱۴۰۰ اعتباری ویژه به ما دادند و توانستیم حدود ۱۲۰میلیارد تومان در حوزه کاشت گیاهان دارویی تسهیلات پرداخت کنیم، در سال جدید بر اساس بند الف تبصره ۱۸ تسهیلات ۱۰ و ۱۲درصدی برای کشاورزان این حوزه در نظر گرفته شده است.
زینلی تصریح کرد: در بحث کشت دیم گیاهان دارویی سعی میکنیم حداقل ۵۰ درصد یارانه نهاده تولیدی را به صورت رایگان به کشاورزان بپردازیم و اگر کشاورزان علاقه داشته باشند برای کشت در اراضی دیم، میتوانند به مدیریت جهاد کشاورزی مراجعه کنند و یارانهای که به آنها پرداخت میکنیم را بگیرند.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی درباره اینکه با چه هدفی برای کشت دیم گیاهان دارویی چنین امتیاز ویژهای دولت قائل شده، گفت: به دلیل اینکه با کشت گیاهان دارویی در اراضی دیم از یک طرف جلوی فرسایش خاک را میگیریم و از سوی دیگر از آب سبز استفاده میکنیم ضمن اینکه از این طریق محصولات سالم تری تولید میکنیم.
زینلی در ادامه افزود: در بحث دیم، بسیاری از زمینهای کم بازده ما قابلیت تولید گیاهان دیگر وجود دارد در حالی که زمینهای اراضی دیم یا کم بازده کشور رها شده هستند و بنابراین تبدیل به کانون ریزگردها و همچنین باعث ایجاد سیل میشوند لذا به دنبال این هستیم که با زیر کشت بردن این گیاهان در اراضی دیم هم جلوی ریزگردها را بگیریم و هم تولید داشته باشیم و هم اینکه بتوانیم از آب سبز استفاده کنیم.
زینلی در پاسخ به این که کدام گیاهان قابلیت کشت به صورت دیم را دارند گفت: گیاهانی که در اراضی دیم کشت میشوند غالبا گیاهانی هستند که فوق العاده کم آب بر هستند و در جاهایی که حداقل ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیمتر بارندگی دارد قابل کشت هستند مثل گیاه «کَوَر، زیره سیاه، موسیر، خارشتر، زیره سبز و بالنگو» که بسیار بسیار کم آب بر هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۲۰درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی به صورت دیم است که برنامه توسعه آن را داریم.