بومیسازی حسگرهای تشخیص گازهای سمی
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان گفت: حسگرهای ایرانی تشخیص گازهای سمی مطابق با استانداردهای بینالمللی طراحی شده که موجب ارتفای امنیت شبکه توزیع گاز و توان پدافندی کشور میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، علیرضا باجلان افزود: باتوجه به اهمیت فوقالعاده مدیریت توزیع و مصرف منابع سوخت فسیلی در سراسر دنیا ، برنامهریزی گستردهای برای بهینهسازی و حفظ این ذخایر ارزشمند طبیعی برای آیندگان صورت میگیرد. بر اساس گزارشهای بینالمللی هوشمندسازی تجهیزات اندازهگیری مصرف منابع انرژی نظیر گاز ، میتواند تا حد قابل توجهی به کاهش مصرف منجر شود.
با توسعه روزافزون تجهیزات الکترونیکی هوشمند میزان تهدیدات سایبری نیز به شدت افزایش یافته و گروههای مختلفی با اهداف خصمانه به دنبال آسیب رساندن به زیرساختهای حیاتی کشورها هستند. در این شرایط بومیسازی فناوریهای مدیریت و کنترل مصرف و توزیع انرژی میتواند باعث دفع آسیب حملههای سایبری شود.
در همین راستا یک شرکت دانشبنیان ایرانی اقدام به طراحی و تولید حسگرهای گاز کرده است و مهندسان این شرکت میکوشند با بهرهگیری از فناوری بومی ، توان دفاعی کشور را از نظر پدافندی ارتقا داده و همچنین راههای نفوذ دشمنان به شبکه توزیع گاز کشور را مسدود کنند .
سید محمد سید جلالی مدیرعامل شرکت فنون ریزتراشه میزان گفت : «در این شرکت بومیسازی حسگرهای گاز H۲S انجام میشود. در سراسر جهان تنها چهار یا پنج کشور بهخاطر پیچیدگی فنی ، این سنسورها دارند و توانستهاند آنها را تولید کنند. مهندسان این شرکت موفق شدند هم خود حسگر و هم دستگاههایی که با حسگر هماهنگ میشوند را بسارند. به عنوان مثال اگر دستگاه لایه نانومتری از فلزاتی مثل پلاتین و طلا و سایر فلزهای نیمههادی نیاز داریم هم بحث لیتوگرافی آن توسط مهندسان ایرانی انجام و هم حسگرهای لازم ساخته میشود.»
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان باتوجه به کاربردهای زیاد محصولات تولید شده در این شرکت افزود : آنها اهمیت زیادی در زمینه ارتقای توانایی پدافندی کشور دارند. بسیاری از دستگاهها پس از چند دست چرخیدن به ایران میرسد ممکن است از قبل برنامهریزی شده باشند و اطلاعات شهروندان ایرانی را به سرقت ببرند یا اصلاً عملکرد درستی نداشته باشد. وقتی دستگاهی را با فناوری بومی میسازیم و یا به اصطلاح بومیسازی میکنیم میزان خطر امنیتی آن به شدت کاهش مییابد.»
سید جلالی گفت : «محصولات این شرکت بر مبنای فناوری میکروفابریکیشن تولید شده است و توانستیم صفر تا صد این فناوری را بومیسازی کنیم. در واقع فرایند تولید حسگرهای گاز نیازمند تأمین تمامی اجزای زنجیره تولید است که تنها یک قسمت از آن میکروفابریکیشن است و توانستهایم قطعاتی نظیر ریزتراشهها را بومیسازی کنیم و سایر قطعات مورد نیاز را نیز از تولیدات داخلی تأمین میکنیم. تمامی محصولات این شرکت مطابق با استارنداردهای بینالمللی تولید میشود.»
وی تأکید کرد «بومیسازی حسگرهای گاز ، آسودگی خاطر را برای مردم فراهم میآورد، زیرا خدمات پس از فروش به طور گستردهای به مشتریان عرضه میشود و هر نوع مشکل احتمالی را برطرف میکنیم. هم اکنون دستگاههای اندازهگیری حجم مصرف گاز پس از چهار دست چرخیدن از کشورهایی مثل آمریکا، ایتالیا و آلمان به ایران میرسد و خریداران برای استفاده از خدمات پس از فروش این محصولات نیز با دردسرهای زیادی درگیر هستند. حسگرهای ایرانی قادر به تشخیص چند نوع گاز سمی هستند و به زودی گازهای SO۲ و SO نیز به گازهای قابل تشخیص این حسگرها اصافه میشوند.»
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت : «این شرکت کار خود را با بومیسازی حسگرهای تشخیص گاز H۲S که گاز بسیار سمی و خطرناکی است آغاز کرد. برای حسگر گازهای SO۲ و SO نیز تقاضای زیادی وجود دارد و إنشاءالله به زودی بومیسازی میشود.»
سید جلالی درباره چالشهای موجود در اکوسیستم دانشبنیان کشور افزود : «همانطور که از اسم دانشبنیانها مشخص است این مجموعهها ریشه در علم و فناوری دارند و تمام تمرکزشان روی موضوعات علمی است. از همین رو بسیاری از مهندسان ایرانی که موفق به تولید محصولات کاربردی در صنایع مختلف شدند برای بازاریابی و توسعه کسب و کار خود با مشکلات جدی مواجه هستند.
دانشبنیانها باید در مسیر رشد و ترقی خود روی موضوعات تجاریسازی نیز تمرکز و پس از معرفی محصول به سرعت آنها را وارد بازار کنند. از طرفی سازمانهایی نظیر سازمان پدافند غیرعامل نیز میتوانند همه دستگاهها را ملزم کنند برای ارتقای توان پدافندی کشور به ویژه در زمینه پدافند شیمیایی ، از فناوریهای بومی استفاده کنند.
با اجرای چنین سیاستی هم امنیت کشور بیشتر میشود و هم دانشبنیانها فرصت خوبی برای رشد و ترقی مییابند.»