پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شهرداران کلان شهرهای ایران، گفت: وضعیت و مقوله رینگ فضای سبز شهر تهران، اگر نگوییم بهتر شده، قطعاً بدتر هم نشده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ علی نجفی در گفتگو با رادیو تهران و برنامه سعادت آباد در پاسخ به این سئوال که راهکار عملی مجمع شهرداران کلان شهرهای کشور برای مقابله با هجوم گرد و خاک و ریزگردها به کلان شهرها از جمله تهران چیست، گفت: منشاء ریزگردها محلی و خارج از حوزه محلی و فرا ملی است، در حوزه محلی، مراکز تولید غبار با توربادها یا گلبادهای محلی ایجاد می شود که در این حوزه می توانیم با کاشت فضای سبز از این عارضه را جلوگیری کنیم اما متأسفانه شرایطی که در کشور ما است ناشی از ریزگردهایی است که از خارج از مرزها وارد می شود.
وی گفت: قبلاً با احداث کمربندسبز از ورود غبار به شهر جلوگیری می کردیم اما هم اکنون بحث و توسعه ریزگردها به نحوی است که در ارتفاع های بالای جو و ارتفاع 10 یا 15 متری هم طبیعتاً هرگونه کشت فضای سبز نمی تواند مانع از ورود ریزگردها شود بنابراین باید سرمنشاء ریزگردها که خشک شدن تالابها، محدودیتهای بارش، شیوه های غلط آبیاری و آبخیزداری است، اصلاح شود و این موارد در حوزه کاری شهرداری ها تعریف نمی شود.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شهرداران کلان شهرهای ایران، از ضرورت شکل گیری یک اجماع عمومی منطقه ای سخن گفت و افزود: شاید ما حداکثر بتوانیم 20 تا 30 درصد از این مشکل را مرتفع کنیم اما با توجه به جنگ آبی پیشرو، وقتی کشورهای همسایه ما، دغدغه های زیست محیطی نداشته باشند، این مشکل قابل حل نخواهد بود.
نجفی در بخش دیگری از سخنان اش به تولید زباله در کلان شهرها هم گریزی زد و گفت: خوشبختانه در پنج سال گذشته، در کلان شهرهای تهران و مشهد، روند کاهشی تولید زباله را داشتیم که عواملی مانند اصلاحات فرهنگی و اقتصادی در این موضوع تأثیر داشته است؛ در مشهد در 6 سال گذشته تا 2 هزار و 300 تن در روزهای عادی تولید زباله داشتیم که هم اکنون این میزان به حدود 1800 یا 1900 تن کاهش پیدا کرده است و یا در تهران هم بالغ بر 8 هزار و 500 تن تولید زباله داشتیم که امروز حدود 6 هزار تا 6 هزار و 500 تن تولید می شود.
مشکل تفکیک زباله در کشور، موضوع دیگری بود که این مسئول به آن پرداخت و گفت: شهرداری ها به ویژه در حوزه فرهنگ سازی و استفاده از تکنولوژی های نو و سیستمهای هوشمند در یک بازه زمانی قابل قبول، درصدد تفکیک زباله از مبدأ خواهند بود.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شهرداران کلان شهرهای ایران در پایان، گفت: مقوله خدمات شهری در واقع 4 حوزه فرهنگ، زیرساخت و توسعه، نوآوری و فعالیتهای دانش بنیان و نگهداشت شهر باید به کمک بگیرد.