پخش زنده
امروز: -
دبیر کارگروه زیست عفیفانه شورای فرهنگ عمومی کشور درباره راهبردهای زیست عفیفانه گفت: در حوزه عفاف و حجاب باید کار رسانهای و کار گفتمان سازی انجام دهیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین بیاتی در گفتگو با رادیو معارف در برنامه "مهربان باشیم" درباره راهبردهای زیست عفیفانه افزود: ما در حوزه عفاف و حجاب قانون کم نداریم یعنی شاید هیچ موضوع فرهنگی نباشد در کشور که به اندازه عفاف و حجاب قانون داشته باشد.
وی گفت: یک نمونه آن قانون سال ۸۴ که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد و ۳۰۸ بند دارد. این مصوبه برای ۲۶ ارگان به طور مشخص عنوان کرده که چه کارهایی در حوزه عفاف و حجاب انجام دهند، اما یک خلاءی همیشه احساس میشده و بخاطر این ما دچار مشکل بودیم. مصوبه زیست عفیفانه در شورای فرهنگ عمومی یک مدل جدیدی از مواجهه را تنظیم گری و اعلام کرد میخواهم راهبرد مشخص کنم و بگویم در سال ۱۴۰۱ ما قرار است در حوزه عفاف و حجاب تمرکزمان بر چه محورهایی باشد.
وی گفت: اولین محوری که در این مصوبه آمده است بحث چرخش گفتمانی است یعنی ما باید کار رسانهای و کار گفتمان سازی انجام بدهیم. با این محور که اگر ما قرار شد در بحث عفاف و حجاب صحبت کنیم یک گروهی هستند که بدحجاب هستند، اما تعلق به نظام دارند، اما یک گروهی از افراد بدحجاب هستند و هنجار شکنی مضاعفی دارند در وضعیت بدپوششی و ....
بیات افزود: این فرد هنجارشکن، ضد خانواده است و حتی در کشورهای غربی که آنجا اسلام هم وجود ندارد نسبت به این افراد واکنش نشان میدهند. صحبت ما این است که میگوییم یک کار گفتمان سازی باید انجام شود که بگوییم این افراد دیگر بدحجاب محسوب نشوند بالاخره این فرد هم بدحجابی کرده است کسی که ضد خانواده است. باید کار رسانهای انجام شود و این فرض مشترک برای مردم ایجاد شود که باید نسبت به او واکنش نشان دهند و این فرد نباید با بقیه بدحجابها در یک قالب نشان داده شود.
وی گفت: یکی از مراقبت هایمان همین عادی سازی است. باید این مراقبت صورت بگیرد درمورد افرادی که یک حدی از بی عفتی در جامعه را رد میکنند و باید درقبال او دیگر بی تفاوت نباشیم و حساسیت مان نسبت به آنها کم نشود. حرف اول این مصوبه آن است که این افراد عادی نشوند. حرف دوم این مصوبه این است که دست از یک مجازات برداریم ما از اول انقلاب تا الان یک گروهی که پای کار نظام بودند شهید دادند رای میدهند و در انتخابات و راهپیماییها شرکت میکنند و عملا جامعهای که مقید هستند با تمام مشکلات مختلف پای کار نظام هستند ما مجازاتشان میکنیم، این خواهر بزرگوار وقتی وارد بازار میشود میبیند که آن لباس مناسبی که میخواهد پیدا نمیکند در جایی که مومنین هم زندگی میکنند باید نظام برای آنها برنامه ریزی کند و بازار آنها را هم تامین کند. ما به این مرحله رسیدیم که میگوییم باید دموکراسی حاکم باشد بالاخره این افراد حضور دارند نباید وقتی وارد بازار میشود نه مانتو و چادر مناسبی را پیدا نکنند.
بیاتی افزود: مجلس در سال ۸۵ کارگروهی را تصویب کرد به نام کارگروه ساماندهی مد و لباس که متشکل از ۶ مجموعه است. مجلس شورای اسلامی صدا و سیما، وزارتخانههای اقتصاد، صمت، ارشاد و آموزش و پرورش را مسئول ساماندهی کرد به این صورت که وزارت ارشاد درباره استانداردها تعریف داشته باشد، صمت درباره ساز و کار و بازار را طوری تنظیم کند که مد لباس در جامعه ساماندهی پیدا کند، وزارت اقتصاد سرمایه گذاری خاص و واردات و صادرت را تنظیم کند تا مثلا قیمت چادر و قیمت لباس مناسب در یک سطح خوبی قرار بگیرد و نیز آموزش و پرورش درخصوص لباس فرم تعریفی داشته باشد.
وی گفت: از سال ۸۵ نظام برای این قضیه فکر کرده، ولی در اسفند ۱۴۰۰ دستورالعمل لباس اجتماعی بانوان مصوب شده است یعنی بعد از ۱۵ سال. اولین وظیفه این کارگروه در سال ۸۵ این بوده که بعد از یک ماه دستورالعمل لباس اجتماعی بانوان را مینوشته و مصوب میکرده است. این موضوع در اسفند سال ۱۴۰۰ مصوب شده است یعنی یک عقب افتادگی در حوزه دستورالعمل و آیین نامه ها.