پخش زنده
امروز: -
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اهمیت حفظ منابع طبیعی و جنگل گفت: جنگلها نقش مهمی در تامین آب، جذب و رسوب گرد و غبار و تولید اکسیژن دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباسعلی نوبخت در برنامه صف اول شبكه خبر گفت: با توجه به اینکه ایران در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار دارد، حفظ، احیاء و توسعه پوشش گیاهی کشور اهمیت ویژه دارد و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جنگل، مرتع، بیابان متولی پوشش گیاهی است.
او گفت: جنگلهای زاگرس با ۶ میلیون هکتار، هفت رودخانه بزرگ را در خود جای داده است که ۴۰ درصد از آب کشور را تامین میکند بطوری که کشاورزی استانهای مانند خوزستان، بوشهر، فارس و... وابسته این منطقه است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: با توجه به پراکندگی جنگلهای زاگرس به طور متوسط در هر هکتار، هزار متر مکعب آب را در سال هم جذب، هم تولید و ذخیره مي کنند و به تدریج آزاد کنند؛ و اگر شش میلیون هکتار را ضرب هزار کنیم ۶ میلیارد متر مکعب آب در سال جنگلهای زاگرس تولید میکند در صورتی که بزرگترین سد کشور (کارون ۳) حجم مخزنشان حدود ۳ میلیارد متر مکعب است یعنی حجم تولید آب در جنگلهای زاگرس دوبرابر کارون ۳ است.
نوبخت گفت: هر هکتار جنگل ۶۸ تن گرد و غبار را در سال جذب و رسوب میدهد و نقش جنگلهای زاگرس در جذب گرد و غبارهای خارج از کشور و داخل کشور نقشي اساسي و مهم است.
او گفت: هر هکتار جنگل، اکسیژن مورد نیاز ۱۰ انسان را تامین میکند، بنابراین جنگلهای زاگرس میتواند اکسیژن مورد نیاز ۶۰ میلیون نفر را تأمین کند.
نوبخت گفت: این سه موضوع، اهمیت حفظ منابع طبیعی و جنگل را نشان میدهد و بدون کمک مردم این کار محقق نمیشود.
اهمیت جنگلهای شمال کشور
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: ۱۴ میلیون و ۳۷۵ هزار هکتار جنگل در کشور و جود دارد و بعضی از گونههای جنگلی ما مختص خود ایران هستند مثلاً جنگلهای شمال کشور قدمتش به دو و نیم تا شصت میلیون سال قبل برمی گردد و یک فسیل زنده و یک موضع بسیار بزرگ طبیعی است که باید قدرش را بدانیم.
او گفت: نیمی از جمعیت ایران در شمال سلسله جبال البرز و جنوب البرز مانند استانهای تهران، قزوین، البرز، زنجان، اردبیل، سمنان، خراسان شمالی و سه استان شمالی سکونت دارند و یعنی نیمی از تمدن ایران نیازمند همین جنگلهای شمال کشور است.
نوبخت گفت: ما در کل کره زمین ۴ بار یخبندان داشتیم که این یخبندانها خیلی از جانورها و خیلی از گیاهها را از بین برده و جنگلهای شمال کشور به دلایل خاصی در واقع مصون ماندند و از بین نرفتند و همین مسأله موجب شد کشورهایی مانند دانمارک، آلمان به دلیل اینکه میخواهند جنگلهای گذشته خودشان را احیا کنند از ما تقاضای بذر گونههایی را که در زمانهای خیلی دور در آن قسمت از کشورهای اروپا بوده، آنها را بگیرند کشت کنند و آن گونهها را در مناطق خودشان به هر حال تولید کنند تا برسند به جنگلهایی را که قبلاً در زمان یخبندان از بین رفته و از دست دادند به همین دلیل جنگلهای شمال کشور حائز اهمیت است.
علل طغیان آفت جنگلهای بلوط
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: پوشش گیاهی کشور اعم از جنگل، مرتع و بیابان درجه بندی شده اند و مراتع کشور به سه قسمت درجه یک، دو و سه تقسیم شده است.
او گفت: آفتی که در جنگلهای زاگرس ما به نام شب پره سفید برگخوار بلوط وجود دارد ۲ سال است که افزایش داشته است و علت آن کاهش بارندگی، ازبین رفتن رطوبت و افزایش گرما است و این شرایط موجب شد برگهای ما در این دو سال گذشته هم میزان قندش هم کربوهیدراتش و هم پروتئین افزایش پیدا کند و طبیعتاً مواد غذایی مناسب، درجه حرات مناسب موجب طغیان شب پرهها شد.
نوبخت گفت: در سالهای گذشته با احداث سدههای و تخریب جنگلها برای کشاورزی، حفر چاههای عمیق چرخه هیدرولوژی و چرخه آبی در بستر زمین زاگرس، البرز به هم خورده است از علل طغیان شب پرهها است.
اختصاص ۱۵ میلیارد تومان برای مبارزه با آفت برگخوار بلوط
نوبخت گفت: برای مبارزه با این آفت، کمیته تخصصی متشکل از ارگانهای مختلف تشکیل شده و ۱۵ میلیارد تومان هم رئیس مجلس شورای اسلامی به این امر تخصیص دادند.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: برای مبارزه با آفت شب پره سفید برگخوار بلوط از محلول کم خطر استفاده میکنیم که این محلول پاشی فقط مربوط به کشور ما نمیشود و در كشورهاي اروپايي هم استفاده مي شود
او گفت: با توجه به شرایط زيستي زاگرس نمي توان براي سم پاشي از هواپيما و تراكتور استفاده كرد بهترين روش سم پاشي استفاده از تلههای نوری و مبارزات مکانیکی است.
در هر صورت عزتمندی کشورمون را خواستاریم