پخش زنده
امروز: -
کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا گفت:با بالا گرفتن ناامنی غذایی به علت جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا خود را برای موج احتمالی ورود آوارگان آماده میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا گفت: با بالا گرفتن ناامنی غذایی به علت جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا خود را برای موج احتمالی ورود آوارگان آماده میکند و میخواهد از یک «بحران در مرزهای خود» جلوگیری نماید.
به گزارش «خبرگزاری فرانسه»، «ایلفا یوهانسون» (سوئدی) در نشست خبری که در پایان نشست وزیران کشور اروپا در پایتخت جمهوری چک برگزار شد، گفت: «تنشهایی که بحران غذایی و بحران انرژی به وجود آورده ممکن است به ناامنی اوضاع بینجامد و مردم را به ترک کشورهایشان وادارد.»
او اذعان کرد: «بی تردید این چالشی بزرگ است.»
این کمیسر اروپایی گفت: «هیچ کس نمیتواند شمار کسانی را که وارد میشوند پیش بینی کند، اما ما نمیتوانیم دست روی دست بگذاریم تا بحران در مرزهای ما به وجود آید.»
کمیسیون و کشورهای عضو بر روی طرحهای احتمالی برای مقابله با این ورودها (ی آوارگان) کار میکنند.
یوهانسون گفت: «تلاش میکنیم مانع چنین چیزی شویم و با کشورهای شریک در تماس هستیم.»
یوهانسون قرار است جمعه در بروکسل طرح «شراکت برای مبارزه با قاچاق مهاجران» را با وزیر کشور نیجر امضاء کند.
سرپرست سازمان گشت ساحلی و مرزبانان «فرانتکس» بامداد دوشنبه خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا برای (پذیرش) آوارگان اوکراینی آماده است، اما باید برای موج مهاجرتی که به علت ناامنی غذایی از منطقههای دیگر جهان میآیند، خود را آماده کند.
اوکراین که یکی از مهمترین صادرکنندگان جهانی غلات به شمار میآید، به علت حمله نظامی روسیه، تولیداتش در انبارها تلنبار شده است. این اوضاع سبب افزایش قیمتها در بازارهای جهانی و به ویژه زمینه ساز بحران غذایی برای مهمترین مشتریان اوکراین، یعنی کشورهای آفریقایی و خاورمیانه، شده است.
مسکو اعلام کرد: چنانچه ارتش اوکراین مین زدایی کند، به کشتیهای اوکراینی اجازه میدهند محصولات غذایی را انتقال دهند. اما کی یف از امنیت سواحل خود در دریای سیاه بیم دارد و با انجام این کار مخالف است.
«فیلیپو گراندی»، کمیسر عالی آوارگان سازمان ملل متحد، نیز در ماه ژوئن هشدار داد چنانچه بحران غذایی ادامه یابد، شمار بی سابقه ۱۰۰ میلیون نفری که در جهان جابه جا میشوند، باز هم بیشتر میشود و رقم بزرگی خواهد شد.
جنگ اوکراین، سبب آوارگی خیلی از مردم این کشور شد که از زمان جنگ جهانی دوم بی سابقه بوده است. این امر اتحادیه اروپا را بر آن داشته است تا به این آوارگان جایگاه محافظت موقت بی سابقه بدهد.
یوهانسون گفت: از آغاز این جنگ، در مجموع شش میلیون و ۷۰۰ هزار تن وارد (کشورهای عضو) اتحادیه اروپا شدند، اما نزدیک به سه میلیون تن از آنان به کشورشان بازگشتند. وی شمار آوارگان اوکراینی را که در حال حاضر در اتحادیه اروپا به سر میبرند، «بین سه میلیون و ۲۰۰ هزار تا سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن برآورد کرد.»
لهستان بیشترین شمار آوارگان اوکراینی را در خود جای داده است (یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر.) جمهوری چک نیز به نسبت شمار جمعیت خود بیشتر پذیرای آوارگان اوکراینی بوده است (نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر).
بنا بر اعلام فرانتکس، از ۳۰ ژوئن تا ششم ژوئیه، شمار شهروندان اوکراینی که وارد اتحادیه اروپا شدند (۲۵۲ هزار و ۲۴۶ نفر) کمتر از اوکراینیهایی است که به کشور خود بازگشتند (۲۶۵ هزار و ۷۹۳ نفر).
یوهانسون گفت موج مهاجرت از اوکراین به اتحادیه اروپا به سطح پیش از جنگ بازگشته است.
او افزود: شمار بسیاری از اوکراینیها در اتحادیه اروپا در حال تصمیم گیری برای بازگشت احتمالی به کشور خود پیش از آغاز سال تحصیلی هستند.