پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: قیمت گذاری در بورس کالا در قالب نظام عرضه و تقاضا تعیین میشود که این امر از قیمت گذاریهای کاذب جلوگیری میکند.
به گزارش تحریریه صنعت و معدن خبرگزاری صداوسیما؛ آقای روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در برنامه شروع تازه، روزنه رادیو اقتصاد درباره واگذاری بورس کالا به وزارت صمت گفت: از دو سال پیش که جهشهای قیمتی در صنایع تولیدات پایه و مواد اولیه مثل فولاد اتفاق افتاد، به صنایع وابسته و تورم عمومی کشور ضربه زد و پس از بررسیها مشخص شد که مشکل در زمینه تنظیم بازار این صنایع است، چرا که قانون مشخصی برای آنها وجود ندارد؛ مواقعی مقرراتی وضع میشود که محصولات مرتبط مثلا در حوزه صنایع فولاد همانند شمش و ... به بورس کالا عرضه میشوند، اما همه محصولات از آن تبعیت نمیکنند به همین علت کمیسیون صنایع مجلس در سال ۹۹ برای تعیین قانون مربوطه ورود کرد؛ طرح، طرح تنظیم بازار صنایع تولید محصولات پایه است و کاری به قواعد داخل بورس کالا ندارد، بورس کالا مثل سابق اداره می شود و ما در آن دخل و تصرفی نداریم.
ایزدخواه افزود: با فعل و انفعالات در داخل بورس کالا کاری نداریم. بحث این است که باید بازار صنایع تنظیم شود تا آنها بتوانند از طریق بورس کالا عرضه شوند و این موضوع ارتباطی با مدیریت بورس کالا ندارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره عرضه و تقاضا در بورس کالا گفت: اساسا بورس کالا، بازاری است که عرضه و تقاضا در آنجا شکل میگیرد و دخالتهای دولت را به حداقل میرساند یعنی دولت تعیین میکند که محصولات صنعتی وارد بورس کالا شود، اما وقتی که وارد بورس کالا شد دیگر بر اساس قواعد بازار بورس تعیین قیمت میشود یعنی درست است که دولت یکسری قواعد کلی را حاکم میکند، اما در دنیا این طور نیست که قیمت دستوری در بورس کالا باشد به طور مثال در بازار خودرو، دولت یا همان شورای رقابت قیمتی برای یک خودرو مثلا ۱۴۰ میلیون تومان قیمت گذاری میکند، اما در بورس کالا این قیمت گذاری دیگر بی معناست و باید قیمت گذاری در قالب نظام عرضه و تقاضا در بورس کالا تعیین شود و این امر جلوی قیمت گذاریهای کاذب را میگیرد.
ایزدخواد درباره تضمین اینکه وزارت صمت مداخلهای در ساز و کار بورس کالا نخواهد داشت افزود: البته مجلس نمیتواند هیچ تضمینی دهد که دولت قانون را زیر پا نگذارد یا بد عمل نکند، دولتیها میتواند قانون را زیر پا گذاشته و آن را دور بزنند یا بد عمل کنند یا نیت قانونگذار را رعایت نکنند؛ به خاطر همین مجلس میگوید باید غیر از قانونگذاری، نظارت هم باید باشد چرا که شاید مجری قانون، قانون را درست پیاده نکند. برای همین مجلس علاوه بر قانونگذاری باید نظارت هم داشته باشد تا مطمئن شود که آیا دولت بر طبق قانون عمل میکند یا خیر.