پخش زنده
امروز: -
از زمان اجرای طرح ترسیب کرین تاکنون در حوضه آبخیز اوغان گالیکش ۴۶۶ هکتار نهالکاری انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گالیکش گفت: ۸۸ هزار اصله نهال در مدت پنج سال از اجرای طرح ترسیب کربن در ۴۶۶ هکتار از حوضه آبخیز اوغان در شهرستانهای گالیکش و مینودشت کاشته شد.
ساسان فرامرزی افزود: نهالهای مثمر شامل گردو، توت، بیدمشک، گلابی، گیلاس، آلبالو، به، خرمالو و آلوشابلون و نهال غیرمثمر شامل صنوبر و بلوط بود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گالیکش گفت: کاشت ۱۳۱ هزار اصله نهال گل محمدی، آویشن، به لیمو، اسطوخودوس، رزماری، گل گاوزبان و گل ختمی در ۱۳۴ هکتار از زمینهای روستاهای هدف از برنامههای اجرا شده در این مدت است.
او افزود: کشاورزی حفاظتی و مدیریت هرزآب، مدیریت پسماند روستایی، ایجاد ۲۷ کارگاه پرورش قارچ، راه اندازی ۴۵ کارگاه ابریشم بافی، حصیربافی، خیاطی، قالی بافی، چرم دوزی و نمدمالی از دیگر دستاوردهای اجرای طرح ترسیب کرین در این شهرستان بود.
فرامرزی گفت: طرح ترسیب کربن به عنوان برنامهای مشترک بین دولت جمهوری اسلامی ایران، سازمان ملل متحد و تسهیلات جهانی زیست محیطی (GEF) در راستای بیابانزدایی و توسعه مدل مدیریت مشارکتی مراتع در مناطق خشک و نیمه خشک و احیای جنگلها با هدف محرومیتزدایی و افزایش جذب کربن خاک و کمک به کاهش گازهای گلخانهای و گرمای هوا طراحی شده است.
وی بهبود وضع اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی، کاهش فقر و بهبود شاخص توسعه انسانی با استفاده از توانمندسازی گروههای توسعه را از اهداف منطقهای این طرح برشمرد.
فرامرزی گفت: طرح ترسیب کربن از سال ۱۳۹۶ با اعتبار بیش از ۴۶ میلیارد ریال از اعتبارات طرح جامع مقابله با بیابانزایی در حوضه آبخیز اوغان گالیکش در حال انجام است.
فرامرزی افزود: با توجه به عملکرد موفق طرح ترسیب کربن در این شهرستان، درخواست تمدید ۲ ساله آن با پیش بینی اعتبار حدود ۳۰ میلیارد ریال ارائه کردیم.
گالیکش ۸۹ هزار هکتار وسعت دارد که ۱۷ هزار هکتار آن در محدوده پارک ملی گلستان، ۵۱ هزار هکتار آن جنگل و مرتع و ۲۱ هزار هکتار آن هم زمین کشاورزی و روستایی و شهری و در اختیار مردم است.