پخش زنده
امروز: -
یک بررسی علمی از سبک زندگی ۵۰۰ هزار شهروند انگلیسی میانسال نشان میدهد افزودن نمک به طعام بر سر سفره غذا موجب کوتاهی عمر میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از گاردین، یک بررسی علمی از سبک زندگی ۵۰۰ هزار شهروند انگلیسی میانسال نشان میدهد افزودن نمک به طعام بر سر سفره غذا موجب کوتاهی عمر میشود.
محققان در این بررسی دریافتند افزودن نمک به غذا موجب میشود بیش از دو سال از عمر مردان و یک سال و نیم از عمر زنان کوتاه شود البته این غیر از تاثیر نمکی است که زنان هنگام پخت و پز مصرف میکنند.
لو کی، استاد دانشکده بهداشت عمومی و پزشکی استوایی در دانشگاه تولِین در نیواورلئان آمریکا که هدایت این تحقق را بر عهده دارد گفت این تحقیق نخستین بررسی در زمینه ارتباط میان افزودن نمک به غذا و مرگ زودرس است.
وی افزود حتی اندکی کاهش در مصرف نمک میتواند مزایای بهداشتی فراوانی را به همراه بیاورد خصوصا اگر عموم مردم به این توصیه عمل کنند.
مشارکت کنندگان در این بررسی علمی به طور متوسط به مدت ۹ سال پژوهشگران را درطول فرایند تحقیق همراهی کرده اند. محققان در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ با یک پرسش نامه از آنها خواستند درباره نحوه مصرف نمک در سر سفره غذا توضیح دهند، چون ردیابی و پایش مصرف نمک در افراد به خاطر وجود سطوح بالایی از نمک در غذاها، دشوار است و بر این اساس، آزمایش نمونه ادرار نشان درستی از نحوه مصرف نمک در افراد نیست.
این بررسی نشان داد افرادی که به غذای خود نمک اضافه میکنند ۲۸ درصد بیشتر احتمال دارد که عمرشان کوتاه شود. همچنین در سنین ۵۰ سالگی، مردانی که عادت دارند نمک به غذا اضافه کنند ۲/۳ سال و زنانی که چنین رفتاری دارند ۱/۵ سال از عمرشان کوتاه خواهد شد.
این پژوهشگران برای افزایش دقت تحقیق، تاثیر دیگر عوامل کوتاهی عمر نظیر سن، جنسیت، نژاد، محرومیت از غذا، حجم بدن، دخانیات، فعالیت بدنی، رژیم غذایی، و شرایط پزشکی افراد نظیر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماری قلبی را لحاظ کردند.