پخش زنده
امروز: -
جلسه انس و معرفت بعثه مقام معظم رهبری با حضور سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت در سرزمین منا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، در این مراسم که شنبه شب (۱۸ تیر) پس از نماز مغرب و عشا در چادر بعثه مقام معظم رهبری با شرکت جمع زیادی از حجاج کاروانها برگزارشد، حجت الاسلام و المسلمین اکبر صمدی یزدی خطیب بعثه مقام معظم رهبری به تبیین آیه ۷۲ سوره احزاب پرداخت.
وی گفت: آیه میفرماید «إنا عرضنا الأمانة على السماوات والأرض والجبال فأبین أن یحملنها وأشفقن منها وحملها الإنسان إنه کان ظلوما جهولا - ما امانت [الهى و بار تکلیف]را بر آسمانها و زمین و کوهها عرضه کردیم پس از برداشتن آن سر باز زدند و از آن هراسناک شدند و [لى]انسان آن را برداشت راستى او ستمگرى نادان بود»
حجت الاسلام صمدی یزدی افزود: تفسیرهای مختلفی از این امانت شده است، برخی مراد از این امانت را ولایت حضرت علی (ع) و ائمه اطهار بیان کرده اند که انسان ولایت حضرت علی (ع) را پذیرفت، اما در ادامه از آن سرباز زد.
وی با بیان اینکه در سوره احزاب انسانها به سه دسته منافق، مشرک و مومن تقسیم میشوند، تصریح کرد: ۱۸ ذی الحجه که نبی گرامی اسلام در همین سرزمین از سوی خدا بصورت رسمی ولایت امیر المومنین علی (ع) را برای مردم بیان کرد یک گروه کفر را برگزیدند و، چون این فرمان از سوی خدا بود در واقع آنها از فرمان خدا سرپیچی کردند.
خطیب بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه گروه دیگر نفاق را برگزیدند، افزود: گروه سوم از مومنان بودند که ولایت حضرت علی (ع) را با جان و دل پذیرفتند و تا آخر هم پیش رفتند که مالک اشتر و سلمان از آنها هستند.
حجت الاسلام صمدی یزدی درباره پذیرش مسئولیت و تکلیف گفت: انسان تکلیف محور به بالاترین درجه کمال نائل خواهد شد و اگر تکلیف را زیرپا گذاشت به ضلالت میرسد.
وی با بیان اینکه عمل به تکلیف کار هر انسانی نیست، ادامه داد: اگر انسان میخواهد تکلیف خود را انجام دهد باید تکلیف شناس خوبی باشد و به همین دلیل است که آموزههای دینی ما علم فقه را مورد تاکید قرار داده است.
خطیب بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه تکلیف همیشه با تمایلات انسان همخوانی ندارد، تصریح کرد: گاهی تکلیف امری میکند، اما غریزه و تمایلات انسان او را از انجام این امر دور میسازد.
حجت الاسلام صمدی یزدی در پایان گفت: حضرت ابراهیم (ع) و حضرت یوسف (ع) تکلیف الهی را بر همه چیز ارجح دانستند و به بالاترین درجه کمال نائل شدند، یکی از فلسفههای حج این است که انسان را به درجه کمال نزدیک کند.
این برنامه با مداحی و نوحه سرایی حاج مهدی سماواتی ادامه و با اجرای تواشیح توسط گروه اسماء الحسنی پایان یافت.