دغدغه های والدین برای اوقات فراغت(قسمت چهارم)؛
خانواده مهم ترین نهاد برای کنترل مصرف رسانه
مسئول واحد سواد رسانه ای سازمان سراج گفت: تنظیم رژیم مصرف رسانه توسط والدین برای فرزندان از راهکارهای مهم مدیریت استفاده از فضای مجازی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مسئول واحد سواد رسانهای سازمان فضای مجازی سراج این استان به خانوادهها توصیه کرد؛ در تربیت فرزندتان در فضای مجازی و رسانهای باید رویکردی واقع بین داشته باشید نه خیلی خوش بین؛ نه خیلی بد بین.علی صابری زاده گفت: واقع بین بودن به شما کمک میکند، فرصتها و تهدیدات فضای مجازی و رسانهها را بشناسید و برای این موضوع برنامه ریزی درستی انجام دهید، که بدین واسطه فرزندتان به شخصی توانمند در حوزه رسانه و فضای مجازی تبدیل شود.وی ادامه داد: زمانی که رویکرد واقع بینی را در پیش بگیرید در مواجه با مسئلهای، به جای مقابله کردن و پیش از هر قضاوت و اقدامی، به نیازها و ویژگیهایی که فرزندتان دارد دقت کنید و متناسب با نیاز او بهترین تصمیم را بگیرید.
علی صابری زاده اضافه کرد: بعد از رویکرد واقع بینی، شما باید با همکاری یکدیگر (پدر و مادر) رژیم مصرف رسانه برای فرزندتان تنظیم کنید.
مسئول واحد سواد رسانهای سازمان فضای مجازی سراج استان گفت: همان طور که خداوند در آیه ۲۴ سوره مبارکه عبس می فرماید: (انسان باید به غذایی که میخورد بنگرد) پس باید به همان اندازه که برای غذای جسم برنامه ریزی میکنید برای غذای روح فرزندتان هم برنامه ریزی داشته باشید.
صابری زاده با بیان اینکه امروزه رسانههایی همچون رادیو، تلویزیون، اینترنت و شبکههای اجتماعی بخش مهمی از غذای روح کودک تا بزرگسال را تشکیل میدهد ادامه داد: در مصرف رسانهای هم باید مثل مصرف غذاهای روزمره قوانین و قواعد خاصی را پیروی کرد تا سالم ماند.
مسئول واحد سواد رسانهای سازمان فضای مجازی سراج استان گفت: برخی مصارف رسانهای حکم محصولات تراریخته را دارند، آثار کوتاه مدت نمایان ندارند، ولی آثار مخرب و خطرناک آن در دراز مدت نمایان میشود، پس باید گول ظاهر و خوش طعم آنها را نخورید.
وی بیان کرد: زمانی که در حال برنامه ریزی رژیم مصرف رسانهای هستید، باید برای تداوم بخشیدن به این موضوع یک سری قراردادهای رسانهای هماهنگ و شفاف بین شما و فرزندان تان ببندید.
صابری زاده ادامه داد: مثلا قانونی را وضع کنید که از ساعت ۱۰ شب به بعد هیچ کدام از افراد خانواده حق استفاده از گوشی یا شبکههای اجتماعی را ندارند و خیلی قوانین دیگر.
وی تاکید کرد: در بستن این قرارداد باید پدر و مادر با همدیگر هماهنگ و پشتیبان همدیگر باشند نه اینکه پدر ساز خودش را بزند و مادر هم ساز دیگری را، و همچنین در وضع قوانین رسانهای نباید خیلی سختگیرانه عمل کرد که فرزندتان به دنبال راه فرار از این قوانین برود.
مسئول واحد سواد رسانهای سازمان فضای مجازی سراج استان با تاکید بر اینکه بعد از وضع قوانین رسانهای به دنبال مچ گیری فرزندتان نباشید، بلکه به آنان اطمینان دهید که در کنارش هستید نه در مقابل او گفت: رفتارهای فرزندتان را کنترل کنید، اما طوری نباشد که محدودیتهای زیاد باعث از دست رفتن فضای اعتماد بین فرزندتان و شما شود.
صابری به والدین توصیه کرد: کنترل بیش از حد باعث کم رنگ شدن تربیت رسانهای میشود، باید گاهی شتر دیدی، ندیدی عمل کنید تا به مسیری که وارد شده اید لطمه وارد نشود.