پخش زنده
امروز: -
نهم ذی الحجه، از روزهای مهم برای مسلمانان و شیعیان است که عید نامیده نشده، اما همچون عید خوانده شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ نهم ذی الحجه به نام روز عرفه شناخته میشود، روز عرفه یا روز نیایش که اگر چه به اسم عید نامیده نشده، ولی روزی است که حق تعالی بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فراخوانده و سفره کرم و احسان را گسترده است.
عرفه از روزهای مهم برای مسلمانان و شیعیان است و عید نام گذاری نشده، ولی همچون عید است و از سوی دیگر از آنجا که امام سوم شیعیان حرکت خود را بسوی کربلا پس از مراسم حج آغاز کرد برای شیعیان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
بنابر نظر فقها و مراجع شیعه، کسانی که حج به جا میآورند باید از ظهر تا غروب شرعی این روز را در این منطقه توقف کنند. این وقوف یکی از ارکان اعمال حج گزاران است؛ یعنی اگر یک حج گزار به «عرفات» نرود و مقداری هرچند کوتاه در آنجا نباشد، حج او باطل خواهد بود.
اهمیت و فضیلت روز عرفه
از امام سجاد علیه السلام روایت است در روز عرفه صدای سائلی را شنید که از مردم سئوال میکرد، حضرت به او فرمود: «وای بر تو! آیا در چنین روزی از غیر خدا سئوال میکنی و حال آنکه در این روز برای بچههایی که در شکم مادرانند، امید سعادت و خوشبختی میرود.»
درباره شب عرفه روایت شده که دعای خیر در آن مستجاب و کسی که در آن به فرمانبرداری خداوند مشغول باشد، پاداش ۱۷۰ سال عبادت را خدای متعال به او عطا فرماید و زیارت امام حسین علیه السلام در این شب مستحب است. پاداش زیارت امام حسین علیه السلام در روز عرفه به اندازهای است که از امام صادق (ع) روایت شده: «خداوند متعال قبل از اهل عرفات برای زائران قبر حسینی جلوه کرده، نیازهای آنان را برآورده، گناهانشان را بخشیده و آنان را به خواستههایشان میرساند و آنگاه نزد اهل عرفات آمده و با آنان نیز اینگونه رفتار میکند.»
اهمیت دعا در این روز به اندازهای است که روزه این روز را برای کسی که روزه باعث ضعف او هنگام دعا شود، ممنوع کردهاند.
دعای عرفه، در بردارنده آموزههای عرفانی و عقیدتی است و افرادی که از فیض حضور در صحرای عرفات بیبهره ماندهاند، در اماکن مذهبی شهر خود آن را قرائت میکنند.
شب عرفه هم از شبهای متبرکه و شب مناجات با قاضیالحاجات و توبه در آن مقبول و دعا در آن شب مستجاب است. کسی که آن شب را به عبادت به سر آورد اجر و پاداش هفتاد سال عبادت را دارد.