پخش زنده
امروز: -
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران بااشاره به موضوع سگهای ولگرد گفت: تخمین دقیق جمعیت آماری سگها کار راحتی نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر شادی مالکی؛ معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در گفتگو با برنامه ایران شهر شبکه افق افزود: در تهران بر اساس آخرین برآوردهایی که داریم تخمین زده میشود بین پنج تا شش هزار قلاده سگ بلاصاحب وجود داشته باشد، اما بنا به دلایلی منجمله رهاسازی که اطراف شهر تهران توسط سایر شهرستانها یا دهیاریها اتفاق میافتد، شما نمیتوانید تخمین دقیقی از جمعیت سگها داشته باشید.
وی تصریح کرد: سگهای بلاصاحب و کلاً حیوانات بلاصاحب که تحت تیمارداری شخص خاصی قرار نمیگیرند و صاحبی ندارند، از پسماند و دور ریز مواد غذایی استفاده میکنند و اغلب آلودگیهای متفاوتی رابه همراه دارند.
مالکی افزود: در شهر تهران خوشبختانه سازمان مدیریت پسماند رصد دقیق انجام میدهد و ما در این مدت نمونه مشکوک به هاری نداشتیم، البته در اسنادی که من از سنوات گذشته بررسی داشتم حداقل در سه سال گذشته در شهر تهران ما نمونه مشکوک به هاری نداشتیم، یک نمونه بوده که به انستیتو پاستور ارجاع و نمونه هم منفی گزارش میشود، ولی در استان تهران دو مورد داشتیم در سال ۹۹ بوده، اما در خود شهر تهران خیر.
اگرفردی دچار گزیدگی میشود، باید آن حیوان را هار در نظر بگیرد
وی گفت: موردی که شهروندان باید حتماً بدانند این است که مساله فرهنگ سازی و آموزشهای لازم صورت میگیرد تا در بسیاری از اماکن عمومی و آموزشی این امکان باشد که اگرفردی دچار گزیدگی میشود باید آن حیوان را هار در نظر بگیرد و حتماً بلافاصله به اولین مرکز پزشکی درمانی مراجعه کند به جهت این که مراجعه زودهنگام، شستشوی آن زخم با آب و صابون فراوان بعد هم سرم تراپی و دریافت سایر خدمات با دریافت واکسیناسیون قطعاً میتواند ابتلا به هاری را پیشگیری کند.
خانم مالکی درادامه خاطر نشان کرد:یک نگاه عامه در خصوص غذا دادن به حیوانات وجود دارد که آن را یک امر نیکوکاری میدانند و به هر صورت از منظر حیوان دوستی به آن نگاه میکنند، اما این که از نظر کارشناسی و تخصصی آیا این کار درست است یا خیر؟ بسیاری از کارشناسان محیط زیست و حیات وحش نظرشان بر این است که غذا دادن به گونههایی که در حال انقراض نیستند و ما دغدغه افزایش جمعیت آنها را نداریم، کار درستی نیست.
وی تصریح کرد: حیوانی که در طبیعت به صورت آزاد و رها زندگی میکند باید بتواند که غذای خودش را خودش بدست بیاورد و اگر به غذا دهی عادت کند باید مسئولیت تربیت، نگهداری و نگهداشت آن برعهده فرد باشد. از یک منظر دیگر هم شما وقتی غذادهی انجام میدهید بسیاری از حیواناتی که با سگ طبیعت هستند مثل روباه، شغال، گرگ، اینها نزدیک میشوند به محلهای حریم شهرها و سکونت انسانی و خود این نزدیکی اینها و قرابتشان با سگها بعضاً مشکلاتی را ایجاد میکند.
رویکرد شهرداری تهران بحث معدوم سازی سگهای سالم نیست
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه برابر بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری و دستورالعملهای مصوب وزارت کشور در سال ۱۳۸۷ دستورالعملهایی برای کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب داریم، گفت: شهرداری تهران وظایفی به عهده اش گذاشته شده، از جمله احداث نقاهتگاهی در آرادکوه که در سال ۱۳۹۲ احداث شده و تقریباً به مساحت ۱۰ هزار مترمربع است. همچنین پیمانکارانی را داریم که در زمینه نگهداری نقاهتگاه و زنده گیریها با شهرداری همکاری دارند.
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در پایان با بیان اینکه اصلاً رویکرد شهرداری تهران بحث معدوم سازی سگهای سالم نیست، گفت: سگهای بیمار تا جایی که امکانپذیر باشد درمان میشوند و بعد از این که درمان، عقیم سازی و واکسیناسیون شدند، پلاک گذاری میشوند و با رعایت آن پروسه قانونی خودش به بسیاری از حامیانی که علاقهمند هستند در قالب سگهای نگهبان و سگ گله واگذار میشوند. ما واگذاریهای زیادی را داشتیم در سال گذشته و از ابتدای سال تا کنون و ان شاء الله این روند ادامه دار هم خواهد بود.