پخش زنده
امروز: -
با حضور مدیر کل آبخیزداری و حفاظت خاک منابع طبیعی دومین پارک آبخیزداری زاگرس در دامنه کوه جهانبین در هفشجان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، آقای جزی هدف از احداث این پارک را علاوه بر کنترل روان آب ها و تقویت سفره های زیرزمینی دشت های شهرکرد و هفشجان و جلوگیری از فرسایش خاک، حفاظت زاگرس با احیاء گونه های درختی، گیاهی و مرتعی خاص این منطقه با مشارکت مردم عنوان کرد.
وی افزود: اهمیت طرحهای منابع طبیعی و آبخیز داری باید برای مردم تبیین شود چراکه نقش مهمی در منابع آبی و جلوگیری از فرسایش خاک دارند.
جزی با بیان اینکه باید نمادی از هویت اجتماعی و فرهنگی در طرحهای منابع طبیعی نمایان شود گفت: پارک آبخیزداری پارکی سخن گو از دانش، فرهنگ و توانمندیهای مردم خواهد بود که با مشارکت جوامع محلی در چهارمحال و بختیاری و شهر هفشجان ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه فرسایش سالانه خاک در کشور حدود ۱۶.۷ تن در هکتار است که با حداکثر فرسایش خاک مجاز که ۱.۲ تن در هکتار است بسیار فاصله دارد افزود: مردم باید در راستای اجرای اقدامات بیولوژیکی با پارک آبخیزداری همکاری داشته باشند.
وی ادامه داد: در منطقه زاگرس بین ۲۵ تا ۳۰ تن فرسایش وجود دارد و بنابراین حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب خاک وارد سدهای کشور میشود.
جزی اضافه کرد: امسال حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در ۹ ردیف موافقت نامه به منظور اجرای طرحهای منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نظر گرفته شده است بنابراین باید رویکرد ما در مدیریت حوزههای آبخیز کشور تغییر کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبیخزداری چهارمحال و بختیاری گفت: طرح پارک آبخیزداری هفشجان در سطحی معادل ۹۵۰ هکتار با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد تومان در دو مرحله اجرا میشود.
آقای احمدی افزود: یک میلیون و ۵۰۰ متر مکعب ظرفیت منبع تامین آب این طرح خواهد بود.
وی با بیان اینکه در مرحله اول سه آبخوان ایجاد میشود و در مراحل بعدی نیز اقدامات تکمیلی صورت میگیرد گفت: پیش بینی میشود مرحله اول طرح پارک آبخیزداری در هفشجان حداکثر تا دو ماه آینده تکمیل شود و تا پایان سال مالی به بهره برداری برسد.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی گفت: امسال با تلاش نمایندگان چهارمحال و بختیاری، اولین تحقیق و تفحص برای دفاع از آب و خاک به عنوان ارزشمندترین ثروت حیاتی یک جامعه در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی انجام شد.
آقای راستینه افزود: شرط اساسی در راستای انتقال آب حفاظت از محیط زیست، حفظ آبخوانها و حمایت از حق آبههای محیط زیستی برای حفظ میراث ارزشمند این سرزمین است.
وی ادامه داد: مهمترین موضوع در حفظ منابع آبی تقویت آبخوانها است چراکه در طول سالهای گذشته به علت برخی سیاستهای اشتباه آبی آبخوانها تخلیه شده است.
چهارمحال و بختیاری ۱۱ درصد منابع آبی کشور را داراست، اما با این حال ۱۵ دشت ممنوعه بحرلانی در این استان وجود دارد.
این پارک با تفاهم نامه سه جانبه بین شورای شهر هفشجان، آب منطقه ای استان و اداره کل منابع طبیعی استان احداث می شود که سهم شهرداری هفشجان در این طرح فضا سازی محیطی با کاشت 200 هکتار درخت می باشد.