پخش زنده
امروز: -
محققان یک شرکت دانش بنیان در صدد هستند با ساخت ۳ دستگاه فناورانه حوزه نفتی، چاههای بی بازده و غیر فعال شرکت ملی نفت را فعال کنند و به نفت برسند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر مهدی اسکروچی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت : این شرکت از سال ۹۴ دانش بنیان شده در حوزه صنایع بالادستی نفت فعالیت میکند و عمده کار ما در زمینه ازدیاد برداشت و افزایش تولید است که تاکنون پروژههای بزرگی را اجرایی کرده ایم.
مدیر این شرکت مستقر در پارک علم و فناوری شیراز افزود : در این شرکت میتوانیم در زمینه افزایش برداشت نفت، مطالعات آزمایشگاهی و تخصصی انجام دهیم و از سوی دیگر تجهیزات مورد نیاز برداشت نفت از چاه را بسازیم.
وی با بیان اینکه اکنون فرصتی فراهم شده است تا شرکتهای دانش بنیان در راستای احیای چاههای بی بازده و غیر فعال گام بردارند و ما بنا داریم از ۳ فناوری برای این منظور استفاده کنیم، گفت: یکی از این فناوریها در حوزه تحریک چاه است؛ این فناوری ، جدیدترین تکنولوژی در دنیاست که درصدد بر آمدیم با ساخت دستگاهی در این زمینه ، چاههای بسته نفتی را احیا کنیم.
مدیرعامل شرکت با اشاره به فناوری دوم در راستای احیای چاههای بسته نفتی گفت: دومین فناوری که قرار است در احیای چاه نفتی بکار بگیریم ساخت دستگاهی برای زدودن رسوبات داخل ستون چاه است؛ به واسطه این دستگاه، رسوباتی که باعث بسته شدن مسیر نفت میشود را از بین میبریم؛ این فناوری مختص کشورهای کانادا و روسیه است و تاکنون نمونه اولیه آن را ساخته ایم؛ امیدواریم که این روش نتیجه بخش باشد.
وی با اشاره به سومین دستگاه ساخته شده در این شرکت گفت: نمونه اولیه جت پمپهای درون چاهی را در این شرکت ساخته ایم که بتوانیم با استفاده از یک نازل سیالی انرژی به بخشی از چاه تزریق شود تا مکش از داخل چاه را انجام دهیم و به بهره برداری نفت بپردازیم. به واسطه این پمپ نفت از داخل محیط متخلل زیرزمین به سطح زمین انتقال داده میشود.
اسکروچی با بیان اینکه تاکنون از این فناوری برای چاههای عمیق استفاده نشده است، گفت: استفاده از این روش برای چاههای نفتی عمیق موضوعی جدید است و بیشتر از ۱۰سال عمر ندارد.
استادیار و عضو هیات علمی بخش مهندسی نفت دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با تاکید بر اینکه این فناوریها ارزش بالایی دارند، گفت: استفاده از این فناوریها ارزش افزوده زیادی را به وجود میاورد و امیدواریم که بتوانیم در پروژه شرکت ملی نفت برای احیای چاههای بی بازده و غیر فعال به خوبی پیش برویم.