پخش زنده
امروز: -
امسال ۲۰۰ میلیاردتومان تسهیلات کم بهره مکانیزاسیون کشاورزی به مازندران اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گردهمایی برداشت برنج کشور که در شهرستان ساری برگزار شد گفت: امسال ۵ هزار میلیاردتومان تسهیلات برای مکانیزاسیون کشاورزی کشور (افزایش ۶۷ درصدی) اختصاص یافته که سهم مازندران ۲۰۰ میلیاردتومان است.
کامبیز عباسی با بیان اینکه ردیف تسهیلات برای مکانیزاسیون کشاورزی کشور پارسال ۳ هزار میلیاردتومان بوده است افزود: با هدف کاهش مناسب هزینههای تولید برنج، نهادههای کشاورزی و ماشین آلات باید به درستی مورد استفاده قرار گیرد.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، بر رسیدگی دقیق قیمت سم و عملیات سم پاشی، قیمت کود و عملیات کودپاشی و نیز قیمت ماشین و عملیات ماشینی کردن مراحل کشت در سال زراعی جاری تاکید کرد و گفت: اقتصادی کردن، کاهش هزینه تولید، کاهش سختی کار و انجام صحیح کشاورزی از مزایای به کارگیری ماشین آلات است.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با ضروری دانستن توسعه مکانیزاسیون برای خروج از کشاورزی سنتی افزود: سطح مکانیزه کشت برنج در دو استان مهم برنج خیز مازندران و گیلان امسال به ۳۳۶ هزارهکتار رسیده است.
عباسی با پیش بینی ۸۶ درصدی برداشت مکانیزه برنج امسال در این دو استان تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، تا دو سال آینده کاشت و برداشت مکانیزه به ۹۵ درصد خواهد رسید.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بومی کردن دانش ماشین آلات برنجکاری در دستورکار مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی فناوری نوین قرار دارد گفت: دانش فنی ساخت کمباین پارسال بومیسازی شده و امسال ۱۵۰ دستگاه کمباین ویژه برداشت شالی تولید شده در داخل کشور وارد شالیزارهای مازندران میشود.
عباسی با اشاره به بومی سازی تولید دستگاه نشاکار برای نخستین بار در مازندران، از بومی سازی دستگاه وجین امسال در استان خبر داد و افزود: یکی از مهمترین فناوری نوین در حوزه کشاورزی، به کارگیری پهپادها برای عملیات سمپاشی است.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی به افزایش ۵/۲ برابری هوشمند سازی استفاده از پهپادها اشاره و تصریح کرد: در سال زراعی جاری و با اضافه شدن بیش از ۲۰۰ دستگاه پهپاد، هم اکنون ۴۹۰ دستگاه پهپاد عملیات سمپاشی و تغذیه محصولات کشاورزی را در کشور انجام میدهند.
عباسی، لازمه محدود ماندن کشت برنج در سه استان شمالی (گیلان، مازندران و گلستان) را تعریف بستههای حمایتی جایگزینی کشت برنج برای دیگر استانهای کشور دانست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم در این گردهمایی با تاکید بر استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای تولید پایدار گفت: با استفاده صحیح از نهادههای کشاورزی و ماشین آلات شاهد کاهش مناسب هزینههای تولید برنج خواهیم بود.
حسن عنایتی افزود: با رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در افزایش بهرهوری و استفاده از دانش و فناوریهای نوین، علاوه بر تامین بذرهای گواهی شده، تامین نهاده ها، توسعه کارندهها و نیز ماشینهای کشاورزی باید در دستورکار قرار گیرد.
رییس اداره امور فناوریهای مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰۰
دستگاه کمباین دارای معاینه فنی استان، آماده برداشت محصول شالی هستند.
بهمن نادری از نخستین برداشت رسمی شالی، هفته آینده در مازندران خبر داد و پیش بینی کرد: بر اساس برنامه و با توجه به افزایش تقاضای کشاورزان، ۹۵ درصد برداشت شالی با دستگاه ویژه دِرو انجام شود.
رییس اداره امور فناوریهای مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سالانه حدود ۱۰ درصد کمباینهای ویژه درو شالی باید نوسازی شود تصریح کرد: با توجه به بومی سازی ساخت و تولید کمباین ویژه برنج، سالانه از وارد کردن ۵۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه کمباین جدید به داخل کشور جلوگیری خواهد شد.
نادری، حداقل سرمایه گذاری برای واردات هر یک دستگاه کمباین را حدود ۲۴ تا ۲۵ هزار دلار اعلام کرد و گفت: با تولید ۶۰ درصد ساخت و تولید کمباین در یکی از شرکتهای ماشین آلات کشاورزی کشور، به همین میزان از خروج ارز جلوگیری میشود.
رییس اداره امور فناوریهای مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: برداشت مکانیزه برنج در مازندران، موجب کاهش ۳ درصدی ریزش ضایعات شالی در زمان دِرو و اقتصادیتر شدن کشت برنج استان شده است.
گفتنی است؛ امسال از ۲۱۵ هزار هکتار شالیزارهای مازندران، ۱۴۸ هزار هکتار به ارقام محلی و بقیه به ارقام کیفی پُرمحصول اختصاص یافت.