پخش زنده
امروز: -
معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: تاکنون بیش از ۱۰۲ هزار کالا شناسه رهگیری را دریافت کرده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه یک سیما با بیان اینکه مهلت یک هفتهای برای درج کد شناسایی روی کالاها به تولیدکنندگان تمدید شد، گفت: از زمان تولید کالا تا عرضه مقداری زمان میبرد که برای همین ما تاریخ ۱۴ تیرماه را پایان مهلت درج شناسه کالا روی محصولات اعلام کردیم و یک ماه فرصت داده شد (تا ۱۵ مرداد) که با عرضه محصولات در سطح فروشندگان بتوانیم قانون اعلام شده را اجرایی کنیم. البته این قانون از ۴ ماه قبل روی ۵۵ قلم کالا آغاز شده است.
وی گفت: رویکرد ما در جلسات با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا، رویکرد تعاملی، هم افزایی، آموزشی، فرهنگ سازی و حل مشکل است و در مجموع حرکتی جمعی و بین دستگاهی شکل گرفته است. با تولیدکنندهها نیز رویکردی علمی و ایجابی داریم و به این دلیل که تعدادی از آنها در صف مرحله شناسه گیری هستند در مکاتبه انجام شده با درخواست آنها برای تمدید یک هفتهای موافقت شد.
برادران افزود: تاکنون با همراهی اتحادیهها و مجموعههای صنفی و تولیدی بیش از ۱۰۲ هزار کالا دارای شناسه و کد رهگیری شده اند. این کار هم به نفع تولید داخلی و هم به نفع مصرف کننده است.
او گفت: در جلساتی که با تولید کنندهها و برخی اصناف داشتیم بسیاری از آنها از اینکه افرادی هستند که با جعل هولوگرام، کارتن و حتی بیمه، محصولات تقلبی را روانه بازار مصرف میکنند متعجب شدند. نظارتها باید به قدری قوی شود که هیچ سوداگری نتواند اهداف خود را دنبال کند.
آقای برادران گفت: هم اکنون بازدیدها را در این سطح شروع کردیم که اگر کسی آمده عملیات فروش نمایندگی یک مجموعه را گرفته حتما باید محصولات آن را ارائه کند و با آن درصد اندکی هم که همراهی نکردند برخورد خواهد شد.
بیشتر بخوانیم:
دهقاني نيا: گردش مالی قاچاق لوازم یدکی خودرو ۲ میلیارد دلار است
آقای محبی نژاد دبیر انجمن صنایع قطعه سازان خودرو در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه گفت: نفس این عمل همه اش خیر و برکت است و ما شدیدا در انجمن قطعه سازان کشور در کنار نیروی انتظامی، دستگاههای نظارتی، اطلاعاتی و همچنین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تحت نظر وزارت صمت حامی این طرح هستیم.
وی با بیان اینکه یکسری مشکلاتی در اجرا وجودد اشته است، افزود: برای پیش گیری از سواستفادههایی است که بعضا در نظام توزیع شاهد هستیم، درج شناسه کالا و کد رهگیری بر روی محصول از سوی تولید کنندگان به سرعت در حال گسترش است، ولی درج همین شماره و ثبت آن در سامانه توسط مغازه داران که میخرند قدری مشکل است. اینها سوء استفاده است به این دلیل که این کالا اصیل است گرانتر میفروشیم، مگر تا به الان کالای تقلبی میفروختید که ارزانتر بود، بنابراین کسی که مدعی چنین چیزی باشد باید سریعا برخورد شود.
آقای محبی نژاد درباره اینکه چقدر فروشندگان خود را ملزم کردند که محصولات خود را در این سامانه ثبت کنند و مابقی قاچاق تلقی شود، گفت: فروشندگان معتبر قوی ثبت میکنند، اما در اقصی نقاط ایران فروشندگان کوچکی هم داریم که شاید دسترسی به کامپیوتر ندارند که خیلی راحت ثبت کنند که اشکالات اجرایی شیوه جدید است که ما هم با کمک وزارت صنایع بر روی آن کار میکنیم.