پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، مهارت افزایی را دغدغه بزرگ اين سازمان در بخش دولتی و خصوصی خواند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، بر ضرورت بهره گیری از آینده نگری در آموزشهای مهارتی و بهره گیری آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد از استارت آپهای آموزشی و دانش و فناوریهای روز تأکید کرد. اين گزارش مي افزايد آقای غلامحسین حسینی نیا افزود: ضروری است با توجه به سرعت پیشرفت فناوری در جهان، در ارائه آموزشهای مهارتی، بهره گیری از فناوریهای تحول زا و استارت آپهای آموزشی را در نظر بگیریم تا بتوانیم جوانان کشور برای ورود به این دنیای پررقابت آماده کنیم. وی توسعه «مهارت افزایی» را دغدغه بزرگ خانواده بزرگ سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در بخش دولتی و خصوصی خواند و تصریح کرد: ۹ هزار و ۵۰۰ استاندار آموزشی در دنیا وجود دارد که تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ استاندارد آموزشی در سازمان بومیسازی و تدوین شده است و با در نظر گرفتن مشاغل آینده و طبق پیش بینی سازمان جهانی کار، تعداد استانداردها به ۱۷ هزار استاندار خواهد رسید ولیکن نمیتوانیم با ارائه آموزشهای مهارتی به سبک قدیم به موفقیتی در زمینه ارائه آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازار دست یابیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: مربیان، کارشناسان، مدیران و موسسان آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد میتوانند با تدوین آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازار کار، هم گامی در جهت رونق بخشی آموزشگاه آزاد بردارند و هم از حق انحصاری استاندارد تدوین شده به مدت یکسال بهره ببرند. وی ورود استارت آپهای آموزشی به عرصه مهارت آموزی را گامی بلند در مسیر توسعه مهارتهای شغلی برشمرد و افزود: باید به سمت ارائه آموزشهای مهارتی اثرگذار با سبک و سیاق جديد برویم و چنانچه با فناوری روز دنیا همراه نباشیم، محکوم به فنا خواهیم بود. آقای حسینی نیا با اشاره به تحقق ۹۷ درصدی فرآیند صدور مجوزهای سه روزه آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد، خاطرنشان ساخت: این امر موجب کوچک شدن و حذف بازار برای سایر آموزشگاههای آزاد نخواهد شد چرا که آنقدر فضای کار و نیاز به آموزشهای مهارتی واقعی و به روز زیاد است که جای کار برای همه آموزشگاههای قدیمی و جدید وجود دارد. البته مدیران و موسسین باید با همراه شدن با تحولات و بهره گیری از فناوریهای تحول زا و استارت آپهای آموزشی تحولی بزرگ در کسب و کار خود ایجاد کنند.
توسعه «نهضت مهارت افزایی»
وی افزود: در حال حاضر اکثریت آموزشگاههای آزاد فعلی تنها در چند رشته محدود آرایش و پیرایش زنانه، صنایع دستی، خیاطی و آشپزی فعال هستند که در مجموع بیشتر از ۳۰۰ استاندارد آموزشی را پوشش نمیدهند؛ این در حالی است که هزاران استاندارد آموزشی بر زمین مانده و از آموزشگاههای جدید و قدیم درخواست داریم آنها را عملیاتی کنند. آقای حسینی نیا گفت: بر اساس اصل ۲۸ قانون اساسی و نیز قانون تسهیل صدور مجوزها، ما اجازه نداریم فعالیت افراد را در رشته دلخواه شان محدود کنیم و به این طریق به ماندگاری و بازار آموزشگاههای فعلی کمک کنیم. هر کس طبق قانون در هر رشتهای تقاضای مجوز آموزشگاه کند به شرط داشتن شرایط لازم و رعایت استانداردها مکلفیم به تقاضای ایشان پاسخ دهیم. لیکن همه متقاضیان بایستی بدانند که راه اندازی آموزشگاه از لحاظ جنبه اقتصادی و درآمدزایی نیاز به مطالعه بازار و اطمینان از وجود تقاضا برای آموزشهای مورد نظرشان دارد، وگرنه احتمال عدم موفقیت از جنبه اقتصادی سرمایه گذاری برایشان وجود دارد لذا میبایست کاملا آگاهانه و با برنامه اقدام به تقاضای مجوز و راه اندازی آموزشگاه کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: راه اندازی آموزش در محیط واقعی کار ویژه آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد در دست تدوین و برنامه ریزی میباشد. شایان ذکر است جلسه هم اندیشی دکتر حسینی نیا معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اعضای کانون هماهنگی انجمنهای صنفی، کارفرمایی آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد کشور برگزار شد. اين جلسه با محوریت هم افزایی بخش دولتی و خصوصی آموزش فنی و حرفهای در راستای توسعه «نهضت مهارت افزایی» و عدم موازی کاری در این حوزه، همراهی و تعامل با کانون انجمنهای صنفی موسسات کارآموزی آزاد در بازنگری و تدوین دستورالعمل ها، برنامه ریزی در راستای رونق آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد با جذب مخاطبین و حمایت بیش از پیش بخش دولتی از آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد در حوزه حقوقی، معنوی و مالی بود.