پخش زنده
امروز: -
کاروان تخصصی ترویجی کشاورزی، با هدف انتقال دانش ومدیریت مزارع درشالیزارهای استانهای شمالی کشور راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکزمازندران، کاروان تخصصی ترویجی کشاورزی با هدف کمک به آموزش بهرهبرداری بخش برنج، امروزهمزمان در ۱۲ شهرستان استانهای گیلان، مازندران وگلستان با حضور محققان، کارشناسان، متخصصان موضوعی و همچنین افراد با تجربه استانی و کشوری فعالیت خود را اجرایی کرد.
معاون مدیریت هماهنگی ترویجی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت، این کاروان تخصصی که به منظور نفوذ دانش در مراحل کاشت، داشت، برداشت ومدیریت مزرعه درشالیزارهای استانهای شمالی کشور راه اندازی شد، هر هفته یا ۲ هفته یکبار به یکی ازشهرهای استان سفر میکند و دانش فنی روز مزارع، باغات، شیلات و دامداری را به بهره برداران و مدیران مراکز جهاد کشاورزی شهرستانها آموزش میدهد.
قاسم زراعتگر افزود: درگام نخست و به محوریت شهرستان آمل، مبارزه غیرشیمیایی با آفت برنج وتولید محصول سالم ودانش محور، با حضور محققان دریک سایت الگویی حدود ۳۰۰ هکتار شالیزار، بدون استفاده از هیچ سم وکود اجرا شد.
زراعتگر، ازجمله اهداف راه اندازی کاروانهای ترویجی جهاد کشاورزی را کمک به ارتقاء بهره وری محصولات اعلام و خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی نیز نهضت جهادی ترویج را برای شناسایی مسائل و مشکلات کشاورزان راه اندازی کرده است.
وی، مهمترین دستاورد راه اندازی کاروانهای آموزشی ترویجی را، مساله یابی مشکلات کشاورزان مناطق مختلف و ارائه راهکارهای فنی و علمی برای رفع آنها دانست و افزود: با کمک پژوهش مروجان مراکز علمی کشاورزی حاضردر این کاروانهای ترویجی، مشکل کشاورزان مناطق احصا و برای آنها راهکار ارائه میشود.
وی، همراهی فرمانداران، بخشداران، دهیاران و مدیران مراکز جهاد کشاورزی هر منطقه را از مهمترین جنبه سفر کاروانهای آموزش و ترویج عنوان کرد و گفت: در این همراهی، تمام مشکلات کشاورزی به کارشناسان، متخصصان منطقه رصد میشود و برای حل آنها مراکز علمی به تحقیقات اقدام میکنند.
معاون مدیریت هماهنگی ترویجی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، با اهمیتترین بخش کارهای دانشبنیان و تحقیق را، انتقال یافتههای علمی به بهرهبرداران و جمع آوری یافتههای علمی تمام مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در بخشهای مختلف و انتقال آن به بهره برداران و کشاورزان را از برنامههای مهم وزارت جهاد کشاورزی در راستای افزایش بهره وری محصولات و نهایتا امنیت غذایی کشور برشمرد.
وی نتیجه انتقال دانش به کشاورزان را تولید پایداری محصولات کشاورزی و افزایش بهره وری آنان دانست و گفت: پیام مقام معظم رهبری در بحث دانش بنیان این است که کشاورزی سنتی را از حال وابستگی به کود و نهادهها به سمت وابستگی به علم و دانش پیش ببریم و هرچه سریعتر و بیشتر دانش در مزارع رسوخ پیدا کند؛ قطعا زودتر به پایداری در تولیدات دست پیدا میکنیم.