پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران استرالیایی دریافتند که سم نوعی عنکبوت بسیار خطرناک و کشنده به طور بالقوه میتواند برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از حملات قلبی و سکته استفاده شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، عنکبوتهای تار قیفی یکی از کشندهترین عنکبوتهای جهان هستند. گزش یک فرد توسط این عنکبوت میتواند باعث تهوع، استفراغ، سردرد، فشار خون بالا و در موارد جدی تر، مایع در ریه ها، بیهوشی و حتی مرگ شود. این حشره خطرناک بومی استرالیا بوده و مردم محلی بوچولا به دلیل نیشهای بزرگ و ترسناکش آن را mudjar nhiling guran یا «عنکبوت دندان دراز» مینامند.
با این حال، یک تیم از پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند استرالیا دریافتند که یک مولکول یافت شده در این سم کشنده به طور بالقوه میتواند برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از حملات قلبی و سکته استفاده شود. این ترکیب که IB۰۰۱ نام دارد، در یک مطالعه قبلی از سم این عنکبوت جدا شد.
طی مطالعه دیگری که در سال گذشته توسط پروفسور گلن کینگ و دکتر ناتان پالپانت از دانشگاه کوئینزلند انجام شد، مشاهده شد که IB۰۰۰۱ از مرگ سلولی ناشی از از دست دادن اکسیژن به قلب و مغز در هنگام حملات قلبی و سکته جلوگیری میکند.
این تیم اکنون پس از دریافت بودجه ۲۳ میلیون دلاری از سوی دولت استرالیا، قصد دارند آزمایشهای بالینی این دارو را طی یک سال آینده آغاز کنند. آنها همچنین امیدوارند که بودجه جداگانهای برای کار بر روی توسعه داروهایی برای افزایش عمر قلبهای اهدایی مورد استفاده در پیوند اعضا، دریافت کنند.
به گفته محققان، این امر میتواند به طور ویژه مهم باشد، زیرا در حال حاضر هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند از آسیب ناشی از حملات قلبی جلوگیری کند. پس از حمله قلبی، جریان خون به قلب کاهش مییابد و در نتیجه اکسیژن کافی به بافت قلب نمیرسد. این امر باعث اسیدی شدن محیط و در نهایت منجر به مرگ سلولهای قلب میشود.
دکتر مارک اسمایث، محقق ارشد این پژوهش، میگوید: قلب نمیتواند سلولهای ماهیچهای را که در طول حمله قلبی میمیرند، بازسازی کند، به همین دلیل است که این آسیبها باعث بروز مشکلات دائمی میشود و میتواند منجر به نارسایی قلبی، ناتوانی و کاهش کیفیت زندگی شود.
IB۰۰۱ سیگنالهایی را که باعث مرگ سلولهای قلب میشود، مسدود میکند و به این ترتیب زمانی به قربانیان حمله قلبی داده شود که با کمک آن میتوانند آسیب به قلب را کاهش داده و نتایج را برای افراد مبتلا به بیماری قلبی به ویژه در مناطق روستایی و دورافتاده به طور قابل توجهی بهبود بخشد.