پخش زنده
امروز: -
ارائه ۱۴ خدمت عمومی، به افراد بدون کد یکتای سامانه ملی املاک و اسکان ممنوع شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکزا صفهان؛ طبق بخشنامه ایی که به امضاء محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور رسیده، ارائه ۱۴ خدمت شامل افتتاح حساب بانکی، صدور دستهچک، خدمات مشمول سیاستهای حمایتی و یارانهای و خدمات کمکمعیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، گاز و تلفن، دریافت گواهینامه و گذرنامه، مدارک خودرو، اخطاریه، ابلاغیه، ثبتنام مدارس در منطقه محل اقامت، دریافت خوابگاه دانشجویی و صدور قبوض آب، برق، گاز و تلفن بدون داشتن کد رهگیری سامانه املاک و اسکان ممکن نیست.
این دستورالعمل ابلاغی، مطابق تبصره ۱ ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم است.
به گفته مسئولان وزارت راه و شهرسازی، سامانه ملی املاک و اسکان، آمادگی اتصال به همه دستگاههای مرتبط با خود را دارد و سرپرستان خانوار باید اطلاعات کامل خود و دیگر اعضای خانوار را در این سامانه ثبت کنند.
اجرای طرح سامانه ملی املاک و اسکان، علاوه بر اینکه مشوقی برای ورود خانههای خالی به آشفته بازار اجاره بهاست، باعث تعادل تقاضای مسکن، جمعآوری اطلاعات آماری در زمینه اقتصاد مسکن، مهاجرتها، عرضه و تقاضا و تراکم جمعیت مالک و مستأجر در مناطق مختلف شهر همچنین ساماندهی بافتهای فرسوده، املاک رها شده و خالی میشود.
همه سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستأجر موظف هستند اطلاعات محل سکونت و املاک خود و افراد تحت تکفل (با مالکیتهای رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir، رایگان ثبت نام کنند.
طرح سامانه املاک و اسکان که به «خود اظهاری سرپرستان خانوارها» نیز مشهور است، اطلاعات جامعی را از بازار مسکن کشور در اختیار سیاستگذاران قرار میدهد تا آنها بتوانند از این اطلاعات در تدوین سیاستها و برنامههای کلان کشور در حوزه مسکن استفاده کنند.
طبق آخرین آمار منتشر شده وزارت راه و شهرسازی تاکنون دو میلیون نفر در کشور در این سامانه خوداظهاری کرده اند.