پخش زنده
امروز: -
دانشمندان موفق به تولید ترموژل جدیدی شدند که میتواند برای درمان بیماریهای چشمی موثر باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دانشمندان سنگاپوری یک ترموژل زیستی را برای جلوگیری از تشکیل اِسکار شبکیه ناشی از عمل جراحی ناموفق ابداع کردهاند.
عارضه ویترورتینوپاتی پرولیفراتیو (Proliferative Vitreoretinopathy) زمانی رخ میدهد که اِسکار شبکیه از بهبود یافتن و بازگشت شبکیه به جای خود جلوگیری میکند. این عارضه، در بیش از ۷۵ درصد جراحیهای ناموفق شبکیه پیش میآید و در صورت عدم ترمیم ممکن است به از دست دادن بینایی منجر شود.
گزینههای درمانی کنونی برای این عارضه، به برداشتن غشاهای اِسکار با جراحی محدود میشود. این کار، پتانسیل استفاده از پلیمرهای مصنوعی را برای تعدیل رفتار سلول برجسته میکند و برای نخستین بار، یک درمان جدید مبتنی بر ترموژل را برای جلوگیری از تشکیل اِسکار در شبکیه ارائه میدهد. این ترموژل توسط گروهی از پژوهشگران موسسه زیستشناسی مولکولی و سلولی (IMCB)، موسسه تحقیقات و مهندسی مواد (IMRE)، دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) و موسسه تحقیقات چشم سنگاپور (SERI) تولید شده است.
این گروه پژوهشی در مطالعه خود نشان دادند که یک ترموژل زیستی به تنهایی میتواند از تشکیل اِسکار شبکیه در یک مدل پیشبالینی مشابه بیماری انسانی جلوگیری کند. پژوهشگران با استفاده از سلولهای شبکیه مشاهده کردند که ترموژل با تعدیل رفتارهای سلولی مانند تکثیر و مهاجرت سلولها، از ایجاد غشای اِسکار جلوگیری میکند. آنها با استفاده از تجزیه و تحلیل ژنوم نشان دادند که ترموژل، پروتئینی به نام "NRF۲" را فعال میسازد تا یک مجموعه واکنش شیمیایی را برای جلوگیری از ایجاد اِسکار آغاز کند.
این ترموژل در حال حاضر توسط شرکت Vitreogel Innovations که بر توسعه درمانهای مبتنی بر پلیمر برای بیماریهای چشمی تمرکز دارد، در حال تجاریسازی است.
پژوهشگران با تکیه بر این پژوهش، به آزمایش ایمنی و کارآیی ترموژل در ترمیم شبکیه و پیشگیری از ویترورتینوپاتی پرولیفراتیو با استفاده از مدلهای پیشبالینی بیماری ادامه خواهد داد. هدف این گروه پژوهشی، مهندسی نسل بعدی پلیمرها با اصلاحات شیمیایی هدفمند برای برانگیختن رفتارهای سلولی خاص و همچنین، شناسایی کاربردهای ترموژل فراتر از چشمپزشکی است.