پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفت: افزایش هزینههای تولید و عرضه یکی از علل گرانی قیمت محصولات میوه و صیفی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ اسدالله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی که در برنامه رادیو اقتصاد حضور داشت به سوالات مجری برنامه پاسخ داد.
مجری: چرا انقدر قیمت میوه و سبزی گران است؟ علت چیست؟
کارگر: باید دید چه چیزی ارزان است که بگوییم میوه و سبزی گران شده. الان بهترین فصل سال و فراوانترین بار چه سردرختی و چه صیفی جات است. با این حال گرانی به خود میوه مربوط نیست بلکه به حاشیههای آن مربوط میشود. امسال آفت طبیعی نداشتیم و محصولات سالم هم تولید شده، اما هزینههای مختلفی وجود دارد که میتواند عامل گرانی میوه و سبزی در بازار باشد
مجری:سود شما با این وضعیت کمتر شده یا بیشتر؟
کارگر: ما جلسات هفتگی داریم که افرادی که درخواست پروانه کسب و یا انصراف از فعالیت دارند تقاضایشان در این جلسات مطرح و صورتجلسه میشود، متاسفانه باید گفت که تقاضا برای انصراف از فعالیت بیشتر شده مخصوصا در سطح شهر میبینیم که یک فروشنده به طور مثال ۱۲ میلیون خرید میکند و ۶ میلیون فروش داردو از طرفی باری که در مغازه میماند نیز تا صبح فردای آن روز ۲ میلیون ضرر همراه میشود و این میشود علت عدم تمایل میوه فروشان به فعالیت و افرادی که انصراف میدهند.
مجری: اعضای اتحادیه شما چند نفر هستند؟
کارگر : حدود ۱۸۰۰ نفر پروانه دار داریم.
مجری: به نظرم خیلی بیشتر از این تعداد در سطح شهر میوه و سبزی فروش داریم.
کارگر: بله، اما حدود ۱۱۲۹ نفر منتظر هستند که وضعیت مجوز بهداشت شان تایید شود و بخشی هم بدون پروانه هستند که ساماندهی میشوند.
مجری: الان اوضاع کار و کاسبی چگونه است؟
کارگر: باید بگویم خیلی خوب نیست زمانی حال ما خوب است که اوضاع مردم هم خوب باشد به هرحال، چون ما هم یک جور مصرف کننده هستیم و تولید کننده نیستیم که بگوییم ارزان بدهیم ما یک مصرف کننده بزرگتر هستیم که خرید میکنیم و دوباره میخواهیم آن را با سودی بفروشیم منتها مشتری و مردم نگاه میکنند به کلام فروشنده، وقتی قیمت را اعلام میکنیم خیلیها اعتراض دارند که ما نیز شرمنده میشویم.
مجری: شماکه تقصیر نداری و مگر گرانفروشی میکنید که مردم شما را مقصر بدانند؟
کارگر: نه، اما مردم ما مغازه دار را میبیند، اما نمیدانند که چه هزینهای برای تولید و عرضه محصول میشود و کارگر و کشاوز چه مشکلاتی دارند و میگویند الان شما میفروشی حتما گران میفروشی. طرف سیب زمینی را ۱۴ هزار تومان خریده و ۱۵ هزار تومان میفروشد در حالیکه اگر آن سیب زمینی را با ضایعات حساب کنید هر کارتن حدود ۴۰ کیلو است و یک کیلو و نیم تا دو کیلو خاک داخلش است، ولی خوب فروشندگان حتی برای جلب رضایت مشتری با کمترین سود آن را میفروشند در حالی که ۱۴ تومان را باید حدود نزدیک به ۱۸ هزار تومان بفروشند.
مجری: اوضاع مالیات امسال چگونه بود؟
کارگر: مالیات هم افزایش داشته و برخی از افراد ناراضی هستند و به اتحادیه نیز انتقاد میکنند و در این میان هستند افرادی که به طور غیر کارشناسی از آنها مالیات گرفته میشود.
مجری: مگر دستگاه پایانه فروش ندارند؟ کارت کشیدند و فروختند؟
کارگر: اینها افراد منکر فروش نیستند موضوع این است که به طور مثال میگویند ما سال گذشته ۶ میلیون مالیات پرداخت کرده ایم امسال به جای ۱۰ میلیون از ما ۵۰ میلیون طلب میکنند اعضایی داریم که دیروز پیش من آمده و میگوید کارتخوان من در دو جا کشیده شده و ۵۰ میلیارد گردش مالی داشتم و مالیاتی از من میخواهد که دو میلیارد و نیم مالیات بدهم و این رقم سنگینی است و باید مشخص شود که مشکل از کجاست امیدوارم کارشناسی شده باشد
مجری: کسانی که در میوه فروشی کار میکنند باید بیمه داشته باشند؟
کارگر: بستگی به کارفرما دارد و کارفرماها خودشان انجام میدهند.
مجری:فکر میکنید فعالیتتان با همکاران آقای دارایی همگن است که اتحادیه هم آن طرف داریم و عملاً یک فعالیت انجام میدهید؟
کارگر: آنها عمده فروش هستند و ما خرده فروش و عملاً یک کار انجام میدهیم.
مجری: به لحاظ ساز و کار امکان دارد این دو اتحادیه با هم ادغام شود؟
کارگر: به نظرم نیازی نیست که ادغام انجام شود، چون که هم اعضای ما و هم اعضای آنها به حد نصاب رسیده و دارای پروانه کسب هستند.
مجری: برخی از همکاران شما بخشی از فعالیتشان را به بیرون از واحد صنفی و در پیاده روها انجام میدهند که حتی در این زمینه با شهرداری هم به مشکل میخورند، چقدر این مسئله جدی است؟
کارگر: وقتی همه چیز غلط باشد، تشخیص کار درست هم سخت میشود. کجای دنیا دیدید شهرداری میوه توزیع کند و کرایههای آنچنانی هم بگیردو چند دست میچرخد، ولی مشکلی وجود ندارد.