پخش زنده
امروز: -
در سال ۱۴۰۰ و سه ماهه ابتدایی ۱۴۰۱ مورد آلوده به بروسلوز(تب مالت) در گاو و گوساله شناسایی نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین و بیشترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب میشود و به همین دلیل همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است.
محمد علی بخشی با اشاره به واکسیناسیون بروسلوز (تب مالت) در سال ۱۴۰۰ و سه ماهه اول ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۴۴ هزار و ۵۶۳ راس بره و بزغاله ماده و تعداد ۲۰هزار و ۶۶۴ راس گاو و گوساله و در سه ماهه اول سال ۱۴۴هزار و ۸۲۰ راس بره و بزغاله و ۲هزار و۱۳۷ راس گاو و گوساله علیه بروسلوز واکسینه شده است.
وی گفت: در راستای برنامه پایش و مراقبت از بیماری بروسلوز در سال ۱۴۰۰ از تعداد ۱۱هزار و ۴۶۴ راس گاو، ۳هزار و ۲۲۸ نفر شتر و ۵هزار و ۷۶ راس گوسفند و بز نمونه گیری (خونگیری) بعمل آمده که از این تعداد ۶ نفر شتر و ۴۲۵ راس گوسفند از چرخه تولید حذف شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان افزود: همچنین در سه ماهه اول امسال نیز ۳هزار و ۲۲۱ راس گاو و گوساله، ۲۹۵ راس گوسفند و بز و ۸۵۶ نفر شتر تحت پوشش برنامه پایش بیماری بروسلوز قرار گرفته و ۲۵ راس گوسفند آلوده به بیماری از چرخه تولید حذف شده است.
وی گفت:دامهای مبتلا به بروسلوز، معمولا در اولین دوره آبستنی سقط جنین کرده و در هنگام سقط و تا مدتی پس از آن، با دفع ترشحات به شدت آلوده ، باعث آلودگی محیط، مزارع و مراتع میشوند که این موضوع خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم میسازد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: به علت عدم وجود علایم بالینی (ظاهری) مشخص بر روی دام تشخیص بیماری از طریق ازمایشگاهی ممکن است.
بخشی، مصرف شیر خام و فراوردههای لبنی آلوده خصوصا پنیر تازه، سر شیر و بستنی خامه دار و آغوز ، آلوده بودن ظروف مورد استفاده در حین شیر دوشی دامها یا تماس با مواد دفعی دامهای مبتلا تماس مستقیم با بافتهای آلوده دامی، تنفس گرد و غبار موجود در هوای طویله و اصطبل دامها را از راههای انتقال بیماری به انسان دانست و گفت: همچنین عامل این بیماری میتواند از راههای گوارشی، تنفسی و همینطور از راه جلدی به بدن انسان وارد شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان از شهروندان خواست از مصرف هرگونه فرآورده خام دامی که به روش سنتی تهیه می شود خودداری کنند.