پخش زنده
امروز: -
سبک زندگي و ازدواج حضرت علي (ع) و فاطمه زهرا (س ) بهترين الگو براي زوج هاي جواني است که در ابتداي مسير زندگي مشترک قرار دارند .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، در تمام زندگی مشترک امام علی (ع) و حضرت زهرا (س)، سرشار از مشقهای نیکوست.
ازدواج امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) الگوی کاملی است که با تأمل در آن میتوان به معیارهای ازدواج موفق و سبک زندگی سالم و مهارتهای زندگی را به دست آورد.
ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) مدلی و الگویی ایده آل است که اگر با ازدواج های امروز سنجیده شود.
تفاوت آن بر همگان آشکار و ملموس خواهد شد و می توان آسیب های فراوانی را که در ازداوج های کنونی وجود دارد شناسایی و برطرف کرد.
یکی از شاخصه های مهم این ازدواج تعیین مهریه است
در این ازدواج نکته مهم و حائز اهمیت این است که در همان آغاز اسلام مهریه وجود داشته و پرداخت آن نیز به عنوان یک واجب شرعی در همان روز اول زندگی از سوی شوهر پرداخت شده است.
همسرداری حضرت فاطمه(س) بهترین الگو برای زنان مسلمان است.
حضرت علی(ع) می فرماید: جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است.
فاطمه(س) با آن همه فضیلت، همسری نیکو و مطیع برای امیر مؤمنان علی(ع) بود.
روایت است هنگامی که علی(ع) به فاطمه(س) مینگریست، غم و اندوهش برطرف میشد.
امیرالمؤمنین علی(ع) می فرماید: «به خدا سوگند(در سراسر زندگی مشترک با فاطمه(س) تا آنگاه که خدای عزیز و جلیل او را قبض روح فرمود هرگز او را خشمگین نساختم و بر هیچ کاری او را اکراه و اجبار نکردم، و او نیز مرا هرگز خشمگین نساخت و نافرمانی من نکرد؛ هر وقت به او نگاه می کردم رنج ها و اندوه هایم برطرف می شد.»
آخرین ماه از یک سال قمری با بهترین روز خلقت و پیوندی آسمانی آغاز میشود، یکم ذی الحجه یادآور روزی در تاریخ اسلام است که بانوی دو عالم در سن ۹ سالگی ولایت علی ابن ابیطالب را بر خود قبول کرده است.
سالگرد ازدواج این دو نور عالم رخداد عظیمی است که به تعبیر امام خمینی (ره) اشاعه نور این خانواده عالم را روشن کرده است.
از این روی اول ذی الحجه مصادف با سالگرد ازدواج حضرت زهرا (س) و حضرت امیرالمومنین (ع) روز مبارکی است که بیشترین زوجهای جوان پیوند خودشان را در این روز رقم میزنند.
مقام معظم رهبری، در تحلیلی زیبا، از نقش حضرت زهرا (س) در فعالیتهای تأثیرگذار همسرش چنین یاد میکنند: «در طول 10 سالی که پیامبر (ص) در مدینه بود، حدود نه سال، جنگهای کوچک و بزرگی ذکر کرده اند (حدود شصت جنگ اتفاق افتاده)، در اغلب آنها امیرالمؤمنین (ع) هم بوده است. حالا شما ببینید، او حضرت زهرا (س) خانمی است که در خانه نشسته و شوهرش مرتب در جبهه است و اگر در جبهه نباشد، جبهه لنگ میماند... از لحاظ زندگی هم وضع رو به راهی ندارند... در حالی که دخترِ رهبر است، دختر پیامبر است، یک نوع احساس مسئولیت هم میکند. ببینید انسان چه روحیه قویای باید داشته باشد تا بتواند این شوهر را تجهیز کند، دل او را از وسوسه اهل و عیال و گرفتاریهای زندگی خالی کند، به او گرمی بدهد، بچهها را به آن خوبی تربیت کند... فاطمه زهرا (س) این گونه خانه داری، شوهرداری و کدبانویی کردند و این طور محور زندگی فامیل ماندگار در تاریخ قرار گرفتند».