پخش زنده
امروز: -
سران کشورهای غربی حامی کی یف، نگرانند که مردم کشورهایشان از جنگ اوکراین خسته شوند و تمرکز خود را به مسائل داخلی معطوف کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، نشریه پولیتیکو نوشت: سران کشورهای غربی حامی کی یف، نگران آن هستند که مردم کشورهایشان ممکن است به زودی از جنگ اوکراین خسته شوند و تمرکز خود را به مسائل داخلی معطوف کنند.
در حال بروز رسانی...
اوکراین غیرنظامیان را در بلگورود هدف قرار داده است
ایگور کوناشنکوف Igor Konashenkov سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اوکراین را به هدف قرار دادن غیرنظامیان در شهر بلگورود Belgorod روسیه متهم کرد.
به گزارش شبکه رویترز، کوناشنکوف گفت این شهر اوایل امروز هدف حملات موشکی قرار گرفته است.
فرماندار منطقه نیز اعلام کرد، دست کم سه نفر کشته شدند و دهها خانه بر اثر انفجارها در این شهر آسیب دید.
ویاچسلاو گلادکوف Vyacheslav Gladkov فرماندار بلگورود از چندین انفجار در این شهر واقع در حدود ۴۰ کیلومتری مرز با اوکراین که حدود ۴۰۰ هزار سکنه دارد، خبر داد.
گلادکوف در برنامه پیام رسان تلگرام نوشت، دست کم به ۱۱ ساختمان مسکونی و ۳۹ خانه خسارت وارد شد از جمله پنج خانه که به طور کامل تخریب شد.
کوناشنکوف همچنین اعلام کرد نیروهای روس شهر لیسیچانسک Lysychansk واقع در شرق اوکراین را که آخرین پایگاه مهم کی یف در منطقه لوهانسک Luhansk است، محاصره کرده اند.
روسیه بر بیرون راندن نیروهای اوکراینی از مناطق لوهانسک و دونتسک Donetsk در ناحیه دونباس Donbas تمرکز کرده است.
از زمان نخستین مداخله نظامی روسیه در اوکراین در سال ۲۰۱۴, جدایی طلبان مورد حمایت مسکو با نیروهای تحت حمایت کی یف در این ناحیه میجنگند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروهایش روستاهای اطراف لیسیچانسک را تصرف کرده اند، منطقه را به محاصره خود در آورده اند و هم اکنون در حال جنگیدن با نظامیان اوکراینی داخل این شهر هستند.
لوکاشنکو استقرار تسلیحات هستهای روسیه را در بلاروس خواستار شد
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس فاش کرد از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، استقرار تسلیحات هستهای را در کشورش در واکنش به درخواست مشابه لهستان از آمریکا، خواستار شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، لوکاشنکو گفت نیروهای اوکراینی چند روز پیش حملات موشکی به تاسیسات نظامی در داخل بلاروس انجام دادند. وی تاکید کرد همه این موشکها رهگیری شد.
رئیس جمهور بلاروس اضافه کرد سامانه پانتسیر روسیه توانست همه این موشکها را که نیروهای اوکراینی شلیک کرده بودند، رهگیری کند.
لوکاشنکو گفت کشورش با اقدامات تحریک آمیز مستمر مواجه است.
وی تاکید کرد مینسک برای نبرد در اوکراین تلاش نمیکند و نیازی به جنگ بر ضد کی یف ندارد.
لوکاشنکو همچنین بر ضرورت حفظ آمادگی دائمی روسیه و بلاروس برای مقابله با اقدامات خصمانه غرب تاکید کرد.
مردم شرق اوکراین عملیات روسیه را آزادیبخش میدانند
در شهر هولومسکیا در شرق اوکراین آثار هشت سال جنگ کاملا مشهود است؛ خیابانها به محلی متروکه تبدیل شده اند، خط مقدم جنگ همین نزدیکی هاست؛ مرکز فرهنگی این شهر چند روز پیش هدف قرار گرفت. صدای گلوله هر لحظه ممکن است به گوش برسید، این شهر از بیرون بیشتر شبیه به شهر اشباح به نظر میرسد.
این شهر به شکلی باور نکردنی خالی از سکنه شده، با این حال برخی شهروندان همچنان اینجا زندگی میکنند، اما بیشتر مواقع در داخل خانه هایشان هستند.
شهردار گورلووکا شهری دیگر در شرق اوکراین که از پرچم اوکراین به عنوان پادری استفاده میکند، میگوید آنهایی که سال ۲۰۱۴ قدرت را بدست گرفتند، در واقع کودتا کردند و مردم سالاری را از بین بردند. این مسئول اوکراینی همچنین غرب را عامل بحران در اوکراین دانست و گفت: کشورهای عضو ناتو به ویژه آمریکا را باید سرزنش کرد، آنها اوکراین را برای ایجاد تنش در مرزهای روسیه نیاز داشتند. آنهایی که از این جنگ سود میبرند آن سوی اقیانوس نشسته اند.
پدافند هوایی روسیه دو پهپاد اوکراین را نزدیک کورسک منهدم کرد
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، استاروویت در شبکههای اجتماعی گفت: "امشب نزدیک کورسک، نیروهای پدافند هوایی ما دو پهپاد اوکراینی را سرنگون کردند. به لطف اقدامات شایسته نیروهای مسلح، به هیچکس آسیب نرسید. "
او همچنین با خانواده قربانیان بمبارانهای ادعایی در منطقه بلگورود ابراز همدردی کرد.
خبرنگار اسپوتنیک گزارش داد که صداهای بلندی در شهر بلگورود شنیده شده است. ویاچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقه بلگورود هم اعلام کرد یک خانه شخصی در آتش سوخت و بعداً از کشته شدن سه نفر و زخمی شدن چهار نفر دیگر از جمله یک کودک خبر داد.
گلادکوف گفت با فرض فعال شدن سامانه پدافند هوایی، علل وقوع این حادثه در حال بررسی است. بر اساس اطلاعات اولیه، دست کم ۳۹ خانه شخصی در بلگورود تخریب شده که پنج مورد از آنها به طور کامل فرو ریخته و ۱۱ ساختمان آپارتمانی آسیب دیده است.
خروج روسیه از چند توافق شورای اروپا
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از مسکو، بر اساس سند رسمی که در پایگاه اینترنتی اطلاعات قوانین روسیه منتشر شد، میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه، حکمی را برای پایان دادن به مشارکت روسیه در شماری از توافقات در چارچوب شورای اروپا امضا کرده است.
از ۱۶ مارس ۲۰۲۲، روسیه از گروه همکاری بینالمللی شورای اروپا در مورد مواد مخدر و روانگردان (موسوم به گروه پمپیدو)، از توافقنامه جزئی شورای اروپا در سال ۱۹۹۰ که کمیسیون اروپا برای دموکراسی از طریق قانون را تأسیس میکند، از توافق جزئی در خصوص همکاریها برای پیشگیری، محفاظت، و سازماندهی امور امدادی در صورت بروز بلایای بزرگ طبیعی و تکنولوژیکی، توافقنامه جزئی گسترده در خصوص ورزش، توافقنامه جزئی گسترده درباره مسیرهای فرهنگی و دیدبان آموزش تاریخ در اروپا خارج خواهد شد.
علاوه بر این، روسیه دیگر در فعالیتهای صندوق حمایت فرهنگی شورای اروپا (یوروایمیج) و دیده بان اروپایی سمعی و بصری اروپا شرکت نخواهد کرد.
روسیه ۲۶ سال پیش به شورای اروپا پیوست. از سال ۱۹۹۶، نمایندگان روسیه در پنج قالب اصلی همکاری شرکت کردند که عبارتند از:
قالب بین دولتی (کمیته وزیران شورای اروپا)، قالب بین پارلمانی (مجمع پارلمانی شورای اروپا)، قالب بین منطقهای (کنگره مجامع محلی و منطقه ای)، قالب قضایی (دیوان حقوق بشر اروپا) و قالب غیر دولتی (کنفرانس سازمانهای مردم نهاد شورای اروپا).
علاوه بر این، روسیه در گروه همکاری بینالمللی شورای اروپا در مورد مواد مخدر و روانگردان (گروه پمپیدو)، کمیسیون اروپا برای دموکراسی از طریق قانون (کمیسیون ونیز)، گروه دولتها علیه فساد (گرکو)، و همچنین در کمیتههای بین دولتی و هیئتهای کاری شورای اروپا نماینده دارد. این کشور به دهها پیمان و توافق شورای اروپا پیوسته است.
در ۱۵ مارس، روسیه روند خروج از شورای اروپا را آغاز کرد. در ۱۱ ژوئن، قوانینی به امضای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در مورد عدم اجرای قطعنامههایی که اتحادیه اروپا پس از ۱۵ مارس ۲۰۲۲ تصویب کرده بود در روسیه منتشر شد، یعنی از زمانی که روسیه بیانیه خود را مبنی بر خروج از شورای اروپا ارائه کرد.
اوکراین ویدیویی از حمله پهپادی به تجهیزات روسیه در دریای سیاه منتشر کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ارتش اوکراین با یکی از دشوارترین نبردها تاکنون در دنباس روبروست، اما از موفقیت اخیر خود در دریای سیاه به نفع خود استفاده میکند.
درست چند روز پس از عقب نشینی نیروهای روس از جزیره اِسنِیک، اوکراین این تصویر ویدیویی را منتشر کرد که ظاهراً پهپادهای اوکراینی را حین حمله به تجهیزاتی نشان میدهد که روسها آنجا رها کرده بودند.
سی ان ان به طور مستقل نمیتواند صحت این تصاویر ویدیویی را تأیید کند. این در حالی است که در خطوط مقدم در دنباس، شدیدترین درگیریها برای کنترل شهر لیسیچانک ادامه دارد. اوکراین ادعای جدایی طلبان طرفدار روسیه را مبنی بر این که این شهر محاصره شده و آنها در حال پاکسازی این شهر از سربازان اوکراینی هستند، رد کرده است. اوکراین میگوید هنوز این شهر را در کنترل خود دارد.
اوکراین از صادرات غلات و دانههای روغنی بیش از ۲۲ میلیارد دلار درآمد داشته است
به گزارش خبرگزاری شین هوا از کی یف، تاراس کاچکا نماینده تجاری و معاون وزیر توسعه اقتصادی، تجارت و کشاورزی اوکراین اعلام کرد این درآمد از صادرات ۶۱.۵۲ میلیون تن غلات و دانههای روغنی از تاریخ یکم ژوئیه ۲۰۲۱ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۲ به دست آمده است.
وی اضافه کرد درآمدهای اوکراین در فصل گذشته بیشتر ناشی از صادرات روغن ذرت و روغن آفتابگردان و میزان این درآمدها در مجموع ۱۱.۳ میلیارد دلار بوده است.
میزان برداشت غلات، دانههای روغنی و حبوبات اوکراین در سال ۲۰۲۱ میلادی به سطح بی سابقهای رسید و در این سال در مجموع ۱۰۶ میلیون تن از این سه محصول برداشت شد.
سه کشته در انفجارها در شهر بلگورود روسیه
به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اثر انفجارها در شهر بلگورود روسیه در نزدیکی مرز اوکراین دست کم سه تن کشته شدند.
در این انفجارها به ۱۱ ساختمان و دست کم ۳۹ ساختمان مسکونی خسارت وارد شد.
وقوع چند انفجار در شهر بلگورود در نزدیکی مرز اوکراین
به گزارش خبرگزاری رویترز، طبق اعلام فرماندار محلی روسیه، انفجارهایی در شهر بلگورود در نزدیکی مرز اوکراین رخ داده است و یک ساختمان مسکونی دچار آتش سوزی شد.
کارشناس: آمریکا درصدد به وجود آوردن شکاف میان اروپا و روسیه است
«یوری زورف»، کارشناس مسائل سیاسی، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سی سی تی وی» (چین) گفت: آمریکا درصدد به وجود آوردن شکاف میان اروپا و روسیه است.
زورف گفت: آمریکا در پشت صحنه اقدامات لیتوانی درباره کالینینگراد است و به نظر میرسد به احتمال فراوان یک بازی سنتی ژئوپلیتیک آمریکا باعث به وجود آمدن شکاف میان روسیه و اروپا شود. این هدف بلندمدت ژئوپلیتیک آمریکا برای حفظ اختلاف میان روسیه و اروپاست. تا زمانی که روسیه و آلمان در دو طرف مقابل هم قرار دارند، روسیه نمیتواند رقیب قدرتمندی برای آمریکا باشد.
در شرایطی که جنگ در اوکراین توجهها را به این بخش به عنوان اصلیترین نقطه محل اختلاف میان روسیه و غرب به خود جلب کرد، با این حال، جغرافیای وسیع روسیه باعث شده است که این کشور در بخشهای دیگری نیز با غرب و به ویژه اروپا دچار مناقشه باشد. «کالینینگراد»، اهرم ژئوپلتیکی روسیه و اسب تروای اروپاست. کالینینگراد که در منطقه بالتیک و میان کشورهای لیتوانی و لهستان واقع شده است، ناحیهای جداافتاده از خاک اصلی روسیه است. در طول جنگ سرد کالینینگراد که در همسایگی کشورهای عضو پیمان ورشو بود و اینکه روزی این ناحیه جداافتاده محصور در میان اتحادیه اروپایی قرار گیرد، امری بعید به نظر میرسید.
از طرف دیگر، روسیه نقش این ناحیه را در تامین امنیت خط لوله انتقال گاز «نورد استریم» حیاتی میداند. روسیه در این ناحیه سامانه رادار، سامانه دفاعی موشکی و نیز امکانات استقرار موشکهای بالستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای فراهم و برپا نموده است که تا شعاع ۷۰۰ کیلومتری خود و بخشهای مهمی از اروپا از جمله برلین را در برمی گیرد؛ مسئلهای که بدون وجود این ناحیه برونگان برای روسیه امکان پذیر نبود و بار دیگر اهمیت جغرافیای سیاسی در معادلات بین الملل را نشان میدهد.
دیدار رئیس ستاد نیروهای مسلح روسیه از نیروها در اوکراین
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، وی در جریان دیدار از نیروهای کشورش در اوکراین، گزارشهای مسئولان و فرماندهان نظامی را درباره اوضاع کنونی و تدابیر نیروهای روسیه در مناطق عملیات دریافت کرد.
از سوی دیگر رمضان قدیروف رئیس جمهور چچن اعلام کرد نیروهای متحد روسیه ورود به شهر لیسیچانسک را که مزدوران در آنجا موضع گرفته اند، آغاز کردند.
نگرانی مقامات غربی از خستگی شهروندانشان از جنگ
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از واشنگتن، نشریه پولیتیکو نوشت: سران کشورهای غربی حامی کی یف، نگران آن هستند که مردم کشورهایشان ممکن است به زودی از اوکراین خسته شوند و تمرکز خود را به مسائل داخلی معطوف کنند.
این نشریه مینویسد: «ناتو در مواجهه با یکی از بزرگترین چالشهای این سازمان، اتحاد بی سابقهای را نشان داد. اکنون پرسش، آن است که این اتحاد تا چه زمانی ادامه خواهد داشت». پولیتیکو اشاره میکند جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به خبرنگاران در مادرید خاطر نشان کرد غرب «تا زمانی که طول بکشد، با اوکراین خواهد ماند».
این نشریه اضافه کرد: «این مطمئنا احساسات گسترده، پس از موافقت ناتو برای تقویت قابل توجه دفاعی خود و در عین حال، هموار کردن راه برای پیوستن سوئد و فنلاند به این باشگاه است. با این حال شکافهایی در دیواری که غرب ساخته، نمایان شده است».
به نوشته پولیتیکو، رهبران جهان نگرانند به زودی شرایط به گونهای شود که عموم مردم برای مبارزه آماده نباشند.