پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل یک شرکت فناوری از نتایج مثبت استفاده از پوشش فوق آبگریز نانویی این شرکت در استخرهای پرورش ماهی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، سیدمهدی، مدیرعامل این شرکت نانو میگوید: «برای تستهای میدان و بررسی عملکرد پوشش فوق آبگریز پلی یورتان، این پوششها در ایلام روی دیواره استخر پرورش ماهی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج رضایتبخش بود. در ادامه تستهای میدانی، این نانوپوشش در کرج نیز روی یک استخر، با هماهنگی سازمان شیلات در حال انجام است. امیدوارم با ارائه نتایج بتوانیم وارد وندور لیست این سازمان شویم.»
وی میافزاید: «استفاده از این نانوپوشش موجب کاهش چسبندگی فضولات در کف استخرهای پرورش ماهی میشود. در حال حاضر باید به صورت روزانه این فضولات با صرف هزینه و انرژی زیاد جمعآوری شوند، اما بررسیها نشان داده است که استفاده از این نانوپوشش میتواند چسبندگی فضولات را در استخرها به حداقل رسانده و نیاز به تمیزکاری را به سه ماه یک بار، برساند که صرفهجویی قابل توجهی در هزینهها میشود.»
مدیرعامل شرکت مارال پوشش نانو میافزاید: «یکی از بازارهای هدف ما برای تجاریسازی این نانوپوشش، استفاده از آن در پایه پستهای برق است، این پستها در شهرهای جنوبی به دلیل رطوبت بالا، به سرعت دچار آسیب میشوند که استفاده از این پوششها میتواند دوام این پستها را افزایش دهد. برای این منظور تاییدیههای لازم را از پژوهشگاه نیرو گرفتهایم و امیدواریم که بتوانیم وارد وندور لیست وزارت نیرو نیز شویم.»
این فارغالتحصیل رشته مهندسی شیمی گرایش پلیمر دانشگاه وسترن انتاریو کانادا میگوید: «فناوری این نانوپوشش بخشی از پروژه دکتری من در کانادا بود. سال ۱۳۹۶ که برای دوره پسادکتری به ایران بازگشتم روی این موضوع بیشتر کار کردم و در نهایت در سال ۱۳۹۸ شرکت مارال پوشش نانو را برای تجاریسازی این فناوری تاسیس کردم.»
چسندگی جلبک و فضولات ماهی به دیواره و کف استخرها یک مشکل جدی در صنعت شیلات و کشاورزی است. در حال حاضر استخرهای پرورش ماهی باید در فواصل زمانی کوتاه برای جلوگیری از تجمع فضولات و جلبکها، اقدام به شستشوی استخرها کنند، که یک کار زمانبر و پرهزینه است. این نانوپوشش یک رهیافت ارزان و کارا برای پاسخ به این نیاز در صنعت شیلات است.