کاهش عرضه و افزایش تقاضای روغن موتور در بازار خراسان رضوی
تعادل بین عرضه و تقاضای روغن موتور در بازار مشهد برهم خورده و تقاضا برای خرید آن افزایش یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رییس اتحادیه صنف فروشندگان روغن موتور و تعویض روغن خودرو مشهد گفت:
به دلیل عرضه قطره چکانی روغن موتور در بازار از سوی تولیدکنندگان، تعادل بین عرضه و تقاضای این کالا در بازار مشهد برهم خورده و تقاضا برای خرید آن افزایش یافته است.
حامد یزدی زاده افزود: چهار پالایشگاه ۸۰ درصد از روغن موتورهای صنعتی و موتوری مورد نیاز کشور را تامین میکنند که خصوصی-دولتی هستند و نرخ روغن موتور عرضه شده توسط این چهار برند کالایی توسط دولت نظارت می شود و نرخ مصوب دارند.
وی بیان کرد: صاحبان چهار برند روغن موتور مزبور در اردیبهشت ماه تقاضای افزایش ۸۵ درصدی برای افزایش نرخ روغن موتور داشتند که از دیدگاه آنها نرخ پیشنهادی کاملا کارشناسی شده بوده است اما سازمان حمایت از مصرفکنندگان تنها با افزایش ۲۵ درصد نرخ روغن موتور موافقت کرد.
وی اظهار داشت: پس از عدم موافقت سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان با نرخ پیشنهادی پالایشگاهها برای روغن موتور، آنها محصول کامل روغن موتور که به صورت یک بسته کالایی است را به بازار عرضه نکرده و کالا را به صورت قطره چکانی توزیع کردند.
رییس اتحادیه صنف فروشندگان روغن موتور و تعویض روغن خودروی مشهد، گفت: ۱۵ درصد باقیمانده مربوط به تولیدات روغن موتور در بازار کشور به ۳۰۰ شرکت بخش خصوصی تعلق دارد که از سهم زیادی در بازار این محصول برخوردار نیستند.
یزدی زاده با بیان اینکه گاهی اصناف متهم به احتکار یا امتناع از عرضه روغن موتور در بازار میشوند، افزود: در حالی که در سامانه جامع تجارت برای چهار پالایشگاه یادشده به صورت اختصاصی کد نقش تعریف شده است و هر باری که از این پالایشگاه ها خارج می شود، از طریق سامانه چرخه تولید تا عرضه و اینکه بار به کدام تاجر عمده یا خرده فروش تحویل شده، به طور کامل قابل رصد است.
وی بیان کرد: طبق آمار موجود، سهم خراسان رضوی از برند چهار پالایشگاه یادشده در روغن موتور از یک برند نزدیک به دو درصد یا از برند دیگر نزدیک به هشت درصد بوده و سهم کمتری از بازار این محصول در کشور داشته است، در واقع سهم این استان از روغن موتور چندان مطلوب نیست.
یزدی زاده اظهار داشت: در شرایط کنونی عرضه روغن موتور کاهش یافته و در مقابل تقاضا برای آن رو به افزایش است و این موضوع تعادل بازار را برهم زده است، در واقع ملاک بازار، عرضه و تقاضا است و تعیین قیم های دستوری این تعادل را برهم می زند، روغن موتوری هم که قیمت مصوب دارد، آنچنان که باید به دست مردم نمی رسد.