به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، فاطمه عباسی افزود: ضرورت مکلفسازی سازمانهای بیمهگر در بعد سلامت اجتماعی و مشاوره، به وزیر هم منتقل گردیده و منتظر هستیم که در نشستهای تخصصی وزارت با شورای عالی بیمه، این مسائل به صورت قانونمند به تصویب برسد و استانداردهای اعلامی سازمان بهزیستی به عنوان متولی سلامت اجتماعی، ملاک عمل قرار گیرد.
وی ادامه داد: مشاوره قبل از ازدواج یکی از مؤثرترین روشها برای پیشگیری از مشکلات زوجین است. این خدمات در سراسر کشور در حال حاضر انجام میشود و علاوه بر کلینیکهای مددکاری و مراکز روانشناختی عمومی، مراکز مشاوره ازدواج و خانواده هم از بهزیستی مجوز فعالیت گرفته و در حال تلاش برای پوشش بیمهای این خدمات هستیم.
معاون توسعه پیشگیری بهزیستی کشور در خصوص اعتبارات مورد نیاز جمعآوری معتادان متجاهر و سرانه نگهداری و توانمندسازی بهبودیافتگان نیز گفت: در حال رایزنی با ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت کشور هستیم که به شکل مناسبی این مشکلات را حل کنیم.
عباسی افزود: امیدواریم با واقعبینی که در مسئولان اجرایی این نهادها سراغ داریم، وضعیت معتادان متجاهر کاملا مشخص و اعتبارات لازم برای اجرای کامل و نتیجهبخش ساماندهی این گروه از بیماران سوء مصرف مواد مخدر تأمین شود.
وی در زمینه پیشگیری از خشونت نیز گفت: جمعیت همیاران سلامت روانی اجتماعی و مؤسسات پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سراسر کشور بر روی موضوع خشونت کار میکنند و صدها کارگاه و دورهی آموزشی تخصصی برای گروههای هدف بخصوص اقشار حاشیهنشین که بیشترین خشونت را تجربه میکنند برگزار شده است.
وی با تأکید بر اینکه حمایت از خشونتدیدگان، در معاونت اجتماعی بهزیستی به صورت تخصصی و هدفمند دنبال میشود، افزود: باید اعتبارات حوزه پیشگیری در این زمینه افزایش قابل توجه داشته باشد تا بتوانیم بر روی موضوع پیشگیری از خشونت، برنامهریزی دقیقتر و جامعتری داشته باشیم.
معاون توسعه پیشگیری بهزیستی کشور در مورد طرحهای مشارکت اجتماعی جوانان و زنان در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، ادامه داد: با توجه به محدودیتهای اعتباری در این زمینه، در نظر داریم از حمایتگیری نهادها و ارگانهای دیگر بهرهمند شویم و همچنین در جهت بهرهگیری از ظرفیت بخش نیکوکاران کارآفرین در صنعت و بازار، اقداماتی در دست انجام است و در برخی استانها این حمایت گیری به نتایج عملیاتی بسیار خوبی رسیده است.
وی یادآور شد: به عنوان مثال، طرح مانا سال گذشته با حمایتیابی که خود انجام دادند یک میلیارد تومان از سوی مجریان طرح جهت اجرای پروژههای اجتماعمحور به این برنامه تزریق گردید که از محل کمکهای خیرانه انجام گرفته است.
عباسی همچنین در زمینه تسهیم عواید حاصل از بیمه شخص ثالث برای پیشگیری از معلولیت گفت: رایزنیهایی در حال انجام است و پس از نهایی شدن طرح در سازمان، موضوع را با بیمه مرکزی مطرح میکنیم و اگر لازم باشد از طریق تهیه لایحه و ارسال به دولت، موضوع پیگیری خواهد شد.
وی تصریح کرد: بهزیستی، اصلیترین و تخصصیترین نهاد پیشگیری از معلولیت در کشور است، اما از تسهیم عواید حاصل از بیمه شخص ثالث، هیچ بهرهمندی ندارد در حالی که سایر نهادها که نقش مستقیم و برنامهی عملیاتی در این زمینه ندارند اعتبارات بسیار خوبی از این بخش دریافت میکنند.